piatok 2. augusta 2013

Vampýrska akademie 5 - Spoutáni magií (Richelle Mead)

Originálny názov - Vampire academy - Spirit bound
Séria - Vampýrska akademie
Diel - piaty
Vydavateľstvo - Domino
Rok vydania - 2010
Väzba - brožovaná
Počet strán - 355

Anotácia
Dimitrij dal Rose poslední šanci, aby se rozhodla. Její volba však byla špatná…
Po dlouhé a strastiplné cestě na Sibiř, kam se vydala hledat milovaného Dimitrije, se Rose vrací na Akademii svatého Vladimíra, ke své nejlepší kamarádce Lisse a ostatním. Maturita se rychle blíží a dívky se už nemohou dočkat opravdového života za železnou branou Akademie. Avšak Rose stále s bolestí v srdci vzpomíná na Dimitrije, kterého přes všechno zlé nedokáže přestat milovat.
Nedokázala ho zabít, když dostala šanci. A v blízké budoucnosti se možná začnou naplňovat její nejhorší sny: Dimitrij ochutnal její krev a Rose v hloubi duše ví, že ji pronásleduje. Přesto se stále nevzdává naděje na Dimitrijovu záchranu – otázkou ovšem zůstává, jestli se jí ho podaří zachránit dřív, než ji Dimitrij zabije a promění ve Strigojku. Bude jejich láska opravdu věčná?

Obálka 
Sa mi celkom páči. Nie je to to najkrajšie, čo som kedy videla, ale nepatrí ani k najhorším. A zo série sa mi páči jednoznačne najviac.

Postavy
Adrian tu bol strašne zlatý. Neprestávalo ma to udivovať. Nie, vedela som, že je skvelý, ale on ma aj tak vie prekvapiť. Vlastne... Po tomto diely ho mám radšej, než Dimitrija, ktorý sa tu choval ako totálnu cvok. Fakt dúfam, že si Rose vybere jeho. Hoci... nedávam tomu veľkú šancu. Dimitrij sa mi tu totiž vôbec nepáčil. Jasné, pôvodne som ho mala rada, ale čím ďalej, tým viac mi lezie na nervy. 
Lissa sa mi tu začala páčiť viac. Bola odvážnejšia, už sa len neschovávala za Rose. To odlúčenie v štvorke bolo tuším dobre. Rose na tom bola emočne dosť zle. Chúďa. A Christian je stále zlatíčko. 
Abe mi je sympatický. Je prefíkaný, inteligentný a záleží mu len na vlastných záujmoch. Proste postava, aká má byť.

Môj názor
Čítalo sa to dobre. Tento diel bol rozhodne o čosi lepší ako predchádzajúci a bolo tu veľa prekvapení. Ale mám dojem, že už ma to baví o čosi málo menej. Asi som to nemala čítať hneď takto po sebe. Už ma ale čaká len posledný diel som rozhodne strašne zvedavá, ako celá skončí. 
Ešte na konci trojky sa to zvrtlo totálne nečakaným smerom. A ono to pokračovalo. Ja neviem, dobre že nečítam s otvorenými ústami. Je to proste brutál! Toľko nečakaných zvratov... A to som si pôvodne myslela, že viem, aká séria bude. Že o čo pôjde. A ono je to... No, proste wau! Bolo to šialené! Aj tuto ten koniec... To by ma nikdy nenapadlo. Je to absurdné ale stále super



Kam ďalej?

3 komentáre:

  1. VA je rozhodně skvělá série! Bohužel, já se nedostala přes 4 díl :D. Vždycky u něj nějakým záhadným způsobem skončím a jdu číst něco jiného. Po nějaké době si říkám „Ale tak mohla bych tu VA konečně dočíst“ a tak si dám re-reading od prvního dílu a hádej co - zase skončím u 4 :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táto časť bola fakt dobrá :) Práve som začala šestku a po tom sa chystám na druhú sériu od tejto autorky, na Pokrvné potá. To musím, lebo je tam Adrian :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, Adrian je super :) Tiež čítam šestku :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.