sobota 5. januára 2013

Súženie (Lauren Kate)

Originálny názov - Torment
Diel - druhý
Vydavateľstvo - IKAR
Rok vydania - 2011
Väzba - pevná
Počet strán - 296

Anotácia
Peklo na zemi. To prežíva Luce, keď nemôže byť so svojím padlým anjelom Danielom. Trvalo večnosť, kým sa znova našli, a on jej teraz vraví, že musí odísť. Len na tak dlho, kým nechytí Vyhnancov – nesmrteľných, čo ju chcú zabiť. Daniel ukryje Luce na Shoreline, škole, ktorá sa nachádza na skalnatom kalifornskom pobreží a navštevujú ju nezvyčajne nadaní študenti – nefilimovia, potomkovia padlých anjelov a ľudí.Tu sa Luce dozvie, čo sú tiene a ako s ich pomocou môže nazrieť do svojich minulých životov. No čím viac sa Luce dozvedá, tým väčšmi podozrieva Daniela, že jej neprezradil všetko. Čosi skrýva – čosi nebezpečné. Čo ak nie je pravda to, čo jej Daniel povedal o minulosti? Čo ak je Luce v skutočnosti súdené byť s niekým iným?

Postavy
To, že som o nich písala, aj v recenzii na Pád je úplne jedno, lebo každou knihou sa moje názory na nich menia. Začnem Luce. Hoci mi v Páde bola v podstate ľahostajná, tu mi strašne vadili jej myšlienkové pochody. Jasné, chýbal jej, ale myslím, že keby mohla, celých osemnásť dní prečká v posteli a týra sa myšlienkami naňho a na to, ako jej veľmi chýba. V tejto knihem bola strašne hlúpa, naivná, zaslepená a príšerne mi liezla na nervy. A ako nenávidela Cama! Nehovorím to preto, že som team Cam, ale keď jej nič nerobil iba ju chránil a dokonca aj Daniel jej milión krát hovoril, že sa Cama nemusí báť, že momentálne sú na tej istej stane. Lenže Luce, tá si musí zase hudieť svoje!
Apropo Daniel. V tejto knihe bol on ten rozumný, hoci občas som mala dojem, že som sa vracala späť na začiatok Pádu, keď mi tam vadil. Ach jáj Daniel. Prečo nemôžeš aspoň chvíľu ostať v mojej obľube? Veď ja sa snažím ťa mať rada no ty mi to vôbec neuľahčuješ!
A tiež tie ich nezmyslené hádky stále. Uff...
Keď už som naladená na to negatívne, tak už rovno napíšem, že som nemala rada ani Jessicu a Drew. Rozmaznané pipky.
Aby ste nepovedali, že aké negatívne, tak sa už prelaďujem na moje obľúbené postavy, prípadne tie, čo mi tam nevadia. Viacej som si obľúbila Rolanda a Arianne. Shelby a Milesa som mala tiež rada, hoci nie som za to, aby Luce skončila s Milesom. Jasné, je milý, pozorný, zlatý, úžasný a presne - Luce si ho nezaslúži. Len nech pekne ostanú kamarátmi.
Stevena som tiež mala radšej ako Francescu, prišiel mi viacej racionálny.

Môj názor
Hoci to z toho, čo som doteraz napísala asi tak nevypadá, ale táto séria patrí k mojim obľúbeným a Súženie sa mi tiež veľmi páči.
Len mi to prišlo také... ja neviem. Kniha obsahovala osemnásť dní ale ono to vypadalo, akoby Luce bola na Shoreline aspoň mesiac. Ono aj tie vzťahy strašne rýchlo napredovali.
A ktorá je moja obľúbená časť z tejto knihy? Koniec - Deň Vďakyvzdania. Mne sa to proste tak páči. Proste úžasná kapitola (alebo dve).
Rozhodne však odporúčam si Padlých anjelov prečítať, a ak ste to ešte neurobili, tak sa k tomu ani nepriznávajte a rýchlo to napravte :D



Kam ďalej?

3 komentáre:

  1. 8D ja som túto sériu ešte nečítala ale no veľmi sa mi do nej nechce 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mala som možnosť mať PÁD minulí rok na narodeniny ale nechcela som a teraz aj trochu lutujem lebo som dalšiu možnosť od rodičov nedostala ... musím si našetriť alebo ju len od niekoho požičať :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.