utorok 20. decembra 2016

Knihy, na ktoré sa teším v roku 2017

Ďalší článok, na ktorý som sa už dlhšiu dobu chystám. Robievam ho každý rok, naposledy dokonca v septembri, že knihy, na ktoré sa teším do konca tohoto roku
Samozrejme, že mám v zozname viac kníh, toto je výber mojich najočakávanejších.

JANUÁR


Pôvodne som si ani nebola istá, či chcem Zárezy smrti čítať. Erik ma však na Bibliotéke presvedčil o opaku a teraz sa jej neviem dočkať. Nedalo by sa urýchliť jej vydanie... prosím? 
Od Victorie Schwab som pred pár rokmi čítala Archiv, ktorý sa mi nepáčil, ale Divoká píseň vyzerá fantasticky, takže je na čase dať autorke druhú šancu. A má to byť jedna z minima YA, ktorá v sebe nemá romantickú zápletku. Yay!
Milujem Měsiční kroniky. Síce som sa k Winter žiaľ ešte nedostala, ale Hvězdy nad hlavou tiež potrebujem.


Komiks z pera Marissy Meyer. O Iko. Jop, Wires and nerve je proste samozrejmosť.
Napriek tomu, že vlastne poriadne netuším o čom Fantóm opery je, Roseblood vyzerá fantasticky. 
History is all you left me som už síce čítala, ale bola to dokonalá knižka, takže sa neviem dočkať vydania, lebo ju nutne potrebujem doma. 

FEBRUÁR


Červené lístie malo vyjsť ešte teraz na jeseň, ale presunuli ho. Ako inak. Ani neviem, čo ma na tejto knihe tak zaujalo, ale fakt sa na ňu teším. 
Napriek tomu, že sa mi My ostatní tu len tak žijeme vôbec nepáčilo, Sedem minút po polnoci bolo dokonalé a na Niečo viac sa naozaj teším.
Niežeby som si Cinder & Ella nejako veľmi páčila, ale viem, že to bola úplne úžasná knižka. Jasné, že potrebujem pokračovanie. Som rada, že sa autorka rozhodla napísať Happily ever after.

MAREC


Strange the dreamer je ďalšia knižka, ktorá bola posunutá, pretože mala pôvodne vyjsť už teraz v septembri. Neviem presne, o čom to má byť, ale vyzerá to skvelo a chcem to. 
Všetci viete, že milujem Ariho a Danteho. The Inexplicable logic of my life od toho istého autora teda proste potrebujem. 
V sobotu som "prečítala" Adulthood is a myth a bolo to dokonalé. Jasné, že potrebujem ďalšiu várku komiksov o svojom živote v Big mushy happy lump.

APRÍL


Simon vs. the Homo sapiens agenda je absolútne dokonalá kniha a na knihu The Upside of unrequited od rovnakej autorky čakám už hrozne dlho.
O Dreamology som nepočula veľa dobrého, ale autorkina nová kniha Literally vyzerá vážne zaujímavo a originálne. Tak snáď nesklame. 

MÁJ


Poušť v plamenech mám vo svojom wishliste asi rok, ale už mám v pláne počkať na české vydanie. Úprimne dúfam, že nechajú túto obálku. 
Viete čo? Pomaly prestávam veriť, že Nebo na dosah niekedy vážne vydajú, pretože to posúvajú už vyše dvoch rokov. 
Na knihu Ramona Blue som narazila náhodou. Zas už som zabudla, o čom to má byť, ale viem, že je to LGBT a že to vyzeralo fantasticky. Navyše, milujem tú obálku.


Kniha Release od Patricka Nessa síce ešte nemá obálku, ale potrebovala som ju do toho zoznamu zaradiť. Z rovnakého dôvodu ako Niečo viac.

JÚN


Dárek z pravé lásky bol taká milá knižka. Síce sa mi niektoré poviedky nepáčili, ale viaceré boli skvelú. Preto sa teším aj na letnú verziu - Summer days and summer nights. Samozrejme, hovorím o českej verzií, ktorú zase vydá CooBoo.

JÚL


Urýchlite mi niekto vydanie Osudu Tearlingu! Nutne potrebujem záver tej série!
Because you left to hate me je zbierka poviedok, v ktorých sú hlavnými postavami zloduchovia. A ako keby to už samo o sebe neznelo perfektne, ešte vznikla v spoluprácii viacerých mojich obľúbených booktuberov a mnohých geniálnych autorov. Ako Adam Silvera či Marissa Meyer. 

AUGUST


V auguste vydáva geniálna Colleen Hoover svoju ďalšiu knihu Without Merit. Jedna z najočakávanejších kníh budúceho roka pre mňa. 

SEPTEMBER


Budúci rok budú Vianoce skôr, lebo Adamovi Silverovi vychádzajú hneď DVE knihy a poviedka. They both die in the end má už len dokonalý názov a obsah bude ešte lepší. 

NOVEMBER


V novembri vychádza Marisse Meyer prvý diel jej novej trilógie The Gatlon school for Vigilantes. Zas netuším, o čom to má byť, ale to aj tak nie je podstatné. 
Taktiež vychádza prvý diel trilógie o Magnusovi The lost book of the white od Cassandry Clare. Hoci nie som taká mega fanúšička sveta Shadowhunters, toto si nemôžem nechať ujsť. 

NIEKEDY V 2017...


Amanda Hocking ide písať duológiu o severskej mytológii, konkrétne o valkýrach! Prvý diel (ktorý zatiaľ názov nemá) vyjde už v roku 2017 a ja si to určite nenechám ujsť.
Nová kniha Jandy Nelson! Síce som ešte nečítala to Nebo na dosah, ale aj tak sa teším na jej novú s názvom Fall boys & Dizzy in paradise
Mara Dyer bola pre mňa skvelým prekvapením, veľmi sa mi tá séria páčila. A teraz Michelle Hodkin chystá spin-off sériu s názvom The Shaw Confessions o Noahovi. Must have! 


Zatiaľ nepomenovaná hororová YA standalone od Stephanie Perkins. Ďalšia kniha, ktorú som pridala do wishlistu automaticky kvôli autorke.
Tento rok mali vyjsť hneď dva diely Kroník železného druida. Miesto toho nevyšiel ani jeden. Vážne dúfam, že sa v roku 2017 dočkáme aspoň Nahraného, lebo tá séria je geniálna.

6 komentárov:

  1. Na Carve the mark jsem také hodně zvědavá. Nejvíce se těším asi na Hvězdy nad hlavou, Marissa mě zatím nikdy nezklamala a tohle je prostě povinnost :)
    Na letní povídkovou knihu se hrozně těším, bude to skvělé čtení na léto :) Celý rok 2017 bude určitě plný skvělých knih.. zase nebudu stíhat kupovat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď práve, Marissa je skvelá a ja stále nemám Winter :(
      A čítať. :D

      Odstrániť
  2. Mám otázku - to je oficiální obálka Hvězdy nad hlavou ?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý výběr :) Na spoustu z těchto knih se těším :) Nejvíce asi na Zářezy smrti a Rebel of the sands :) A samozřejmě na Kroniky železného druida :) Atticus a Oberon jsou super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Strašne ma štve Laser books, ako im to vydávanie trvá. Hlavne, že chceli tento rok vydať dva diely a nedočkali sme sa ani jedného -_-

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.