streda 14. septembra 2016

Rozhovor s Megan Crewe

Meno Megan Crewe nie je u nás neznáme. Ja osobne som od nej síce ešte nič nečítala, ale vyšlo u nás v preklade Tak padne náš svet (teda prvé dva diely.). Včera jej vyšla v origináli nová kniha A mortal song, ktorá vyzerá naozaj skvelo a originálne, takže tú mám v pláne si určite prečítať. Pokiaľ ste o nej ešte nepočuli, nájdete ju TU
Autorku som teda k tejto príležitosti vyspovedala a tu sú jej odpovede. 

1. Čo vás inšpiruje k napísaniu kníh?
Väčšina mojich kníh bola nejakým spôsobom inšpirovaná inými príbehmi - knihami, filmami, seriálmi a tak. Zbadám niečo, čo sa dá zobrať z iného uhlu, udiať sa iným spôsobom a tak vzniká úplne nový príbeh. 

2. Kedy ste začali písať? 
Písala som, odkedy sa pamätám. Keď som ešte nevedela písať, diktovala som príbehy mame, ktorá ich zapisovala miesto mňa, vytvárala z nich knižky a ja som ich ilustrovala voskovkami. Ako som dospievala, začala som si uvedomovať, že nielenže písanie milujem, ale podľa priateľov a učiteľov som v tom bola aj dobrá. Až vtedy som začala vážne uvažovať o vydávaní kníh. 

3. Kto sú vaši obľúbení autori?
Je naozaj ťažké vybrať len pár! V YA literatúre patria medzi mojich obľúbencov E.Lockhart, Megan Whalen Turner a Shannon Hale. 

4. Chceli by ste vidieť svoje knihy sfilmované? Máte svoje vysnené obsadenie? 
Veľmi rada by som videla nejakú z mojich kníh na striebornom plátne. Zvyčajne moje vysnené obsadenie nie je veľmi možné, pretože herci, ktorí mi k postavám najviac sedia, sú už starí na to, aby hrali tínedžerov.Na svojej stránke mám fotky tých, ktorí by sa podľa mňa na postavy hodili. Tu je zoznam pre moju najnovšiu knihu A Mortal song: http://www.megancrewe.com/blog/?p=3015.

5. Kto je vašou obľúbenou postavou z vašich kníh? A máte postavu, ktorú nemáte rada? 
Mám rada všetky moje postavy. Ale najradšej mám pravdepodobne Kaelyn zo série Tak padne náš svet, pretože sa mi najviac podobná. Neviem však vybrať, koho nemám rada. Vždy dávam svojim záporákom nejakú hĺbku a vždy sa nájde niečo, kvôli čomu sú mi sympatickí. 

6. Píšete niečo nové?
Vždy na niečom pracujem. Momentálne je to YA fantasy.

7. Ako by ste popísali svoje knihy, aby ste si prilákali viac čitateľov? 
Myslím, že si každý môže medzi mojimi knihami niečo nájsť. Moja najnovšia kniha A Mortal song je dobrodružná fantasy s množstvom akcie a japonskej mytológie. The Earth & Sky trilogy je o cestovaní časom, kde mimozemšťania vezmú hlavné postavy skrz galaxiu. Tak padne náš svet je post-apokalyptický thriller o spoločnosti uprostred zrútenia po epidémii. A Give up the ghost prelína paranormálnu tématiku s rodinnou drámou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.