nedeľa 31. januára 2016

Mesačná chvastačka - január


Vitajte pri prvej tohtoročnej chvastačke. Popravde, vôbec nechápem, ako sa to mohlo stať. Že je už koniec januára? Nebol pred pár dňami Silvester?! No a napriek tomu som predvčerom dostala polročné vysvečko a čakajú ma posledné štyri mesiace na tejto škole. Pché...!

Prečítané knihy

Sedem minút po polnoci (Patrick Ness)

Kúpené knihy


Uznávam, že tento mesiac som to "máličko" prehnala (a to ani nie sú všetky. Len štyri ešte neprišli. Teda... ak som už na žiadnu nezabudla :D). Ale keď boli za takú super cenu! Vlastne som všetky okrem The Little prince a Cruel crown kúpila na bazári, čiže to nie je také hrozné! 
Čarodejník z krajiny OZ je prvá z troch detských klasík, ktoré si chcem veľmi prečítať. Chcem konečne zistiť o čom je príbeh, ktorý sa všade toľko spomína. Vyšlo ma to 5 eur tuším.
Minulý rok som prečítala celého Adamsovho Stopára, ale tento diel už nemali v knižnici a tak som sa k nemu nedostala. Jeden chalan ho však predával za dve eurá, no neberte to! Hoci ho zrejme len prečítam a posuniem ďalej... 
Taliansko-slovenský slovník sa mi tu ocitol tak trochu náhodou. Stál 3 eurá a keďže chcem ísť na prekladatelstvo angličtina-taliančina, ak ma príjmu, bude sa mi hodiť. 
Ako z románu som kedysi mala, ale potom som to dala preč. Zo všetkých kníh od Zuzky sa mi páčila najmenej. Ale po piatom Denníku som chcela re-reading tohoto a nemala to. Tak sa k tomu niekedy snáď opäť dostanem. A vyšiel ma 2,5 tuším. Alebo 2 eurá?
Konečne som zohnala jeden diel zo všade vypredanej Tamir Veľkej! Je to síce druhý diel a prvý ešte nemám, ale dobrý začiatok, nie? 
Cruel crown som kúpila síce v plnej sume, ale isto pochopíte, že to som musela mať! :D Inak je to naživo úplne nádherné. 
Malého princa som chcela aj v angličtine. A na BD ho mali za 3 eurá niečo. Takže... mám ho! 
Ako posledné tu mám dve klasiky. Pýchu a predsudok som chcela v angličtine už dlhšie. The Christmas book som už kedysi mala, ale vtedy som v angličtine vôbec nečítala a neverila som, že raz budem. A ešte k tomu klasiku. Obe tieto knihy ma vyšli 2,5. 

Vyhrané knihy

Nič. 

Darované knihy


Mala som ešte také povianočné dozvuky. Heartless mi prišlo od Arvari k Vianociam a Unspeakable som objednávala krátko pred Vianocami ako posledný darček od rodičov pre mňa. Keď sa mi už nepáči slovenské vydanie... 
A ešte mi pribudne posledný vianočný darček. Zajtra. Yay!

Vymenené knihy


Fajn, je čudné, keď si túto knihu zoženie osemnásťročná baba. Ale neviem, vždy ma lákala a nikdy som sa k nej nedostala. Prežila všetky čistenia môjho Goodreads to-read listu, takže už bolo asi načase, nie? 

Recenzné výtlačky


Jop, vidíte dobre, tento mesiac iba jeden. Poslalo mi ho kníhkupectvo Pre školy a je to kniha, na ktorú som sa veľmi dlho tešila. Zrovna ju čítam a naozaj si ju užívam.
Čakala som vlastne ešte jeden recenzák, ale ten ešte nedorazil. Nevadí, rozhodne mám čo čítať. (A ešte som neprečítala jeden z decembra, takže ehm...).

Všetky dokopy

3 komentáre:

  1. Páni, tak to je vážne hromada kníh :D Gratulujem k novým prírastkom. Z týchto kníh som prečítala iba Seduktora II., ale chcela by som si prečítať aj napr. Nocte :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeeee, Malý princ! Podľa mňa je to naozaj jedna z najlepších kníh vôbec :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.