nedeľa 29. novembra 2015

Ťažšie témy a skvelý humor. Boris a Sofi sú späť! | To prejde

Autor - Tamara Tainová
Séria - Je to inak, mami...
Diel - 2/3
Vydavateľstvo - Slovart
Rok vydania - 2011
Väzba - hardcover
Počet strán - 272
Hodnotenie na Goodreads - 4,09 /22

Anotácia
On je novinár, ona je psychologička. On sa vyrovnáva s nečakanou tragédiou, ona s temným tajomstvom, ktoré ju občas núti zmĺknuť a zmeniť tému.
A potom je tu ešte jeden blog a desivá spoveď neznámeho dievčaťa.
Podarí sa mladému novinárovi Borisovi vyrovnať s tragickou smrťou milovaného človeka? Aké tajomstvo skrýva jeho priateľka Sofi ? Ako sa skončí príbeh neznámeho dievčaťa z blogu?


***

Napriek tomu, že jednotku som čítala už trikrát a túto som mala doma skoro rok a pol (hanbím sa), akosi som sa k nej skôr nedostala. Ale povedala som si, že keď vyšla tá trojka, prečítam celú sériu. A tak sa stalo. 

Boris podľa mňa nie je postava, ktorú by sa dalo neznášať. Na to je moc dobrý. Asi až priveľa. Niekedy mi jeho prehnaná citlivosť a láskavosť liezla na nervy, ale prirástol mi k srdcu. A pripomína mi jedného kamaráta. 
Sofi je výborná postava. Šikovná, chytrá a zaujímavá, hoci občas hovorí možno trochu dosť očividné veci. Prežila si však všeličo a je to skvelá kamarátka.
Mojou najobľúbenejšou postavou je však Leoš. Toho som si absolútne zamilovala. Tie jeho hlášky a celkovo osobnosť... 
Tiež som si veľmi obľúbila Árona. Len škoda, že ho nebolo viac. 

,,Skús sa dať dokopy. Prosím."
,,Ne-bboj, na voľby prídem. Ale viešš, čč-čo mi vŕta v hlave?"
,,Kto vyhrá?"
,,N-nie. Prečo nemá nikk-dy žiadny hrdina vo filme sračku?"

Milujem, keď sa v knihách spomínajú rôzne filmy či seriály, ktoré mám rada. V jednotke môj milovaný Queer as folk a tu Single man. Navyše Sofi spomenula, že miluje Colina Firtha. Ak by som ju nemala rada už predtým, týmto by si ma definitívne získala. Lebo chápete. Colin Firth. A potom Alice Cooper. Yay!
Každopádne, kniha sa výborne a rýchlo čítala. Občas to síce bolo trochu náročnejšie čítanie, keďže každý sa vyrovnáva so stratou dosť ťažko a Boris bol moc precitlivelý. 
Čo mi však vadilo bolo prezrádzanie dopredu, aké nemám rada. Také To som ešte nevedel, že o xy dní sa stane to a to. Zato mala kniha úžasný humor a z niektorých prirovnaní som proste umierala. Úsmev sfetovaného pytóna a podobné zaujímavosti. Tiež to malo úžasné hlášky a mnohé dialógy.
Bolo to iné ako jednotka. Tá sa sústreďovala hlavne na rôzna vzťahy, do tohto sa miešalo aj trochu detektívky a ťažkých osudov. 
Kniha nebola dokonalá a niečo jej chýbalo. Ale veľmi ma bavila a užila som si ju. Navyše má nádhernú jesennú obálku.


Kam ďalej?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.