štvrtok 9. júla 2015

To najlepšie na koniec. Jednoznačne. (Hrej vabank)

Autor - Emma Hart
Originálny názov - Worth the Risk
Séria - The Game
Diel - 4/4
Vydavateľstvo - Galatea
Rok vydania - 2015
Väzba - hardcover
Počet strán - 256

Anotácia
Kyle Daniels by nejraději ze své mysli vymazal dva dny svého života: Noc, kdy nebyl doma a jeho přítel zemřel, a den jeho pohřbu, kterého se nezúčastnil. Teď odjíždí z Univerzity v Berkeley na prázdniny do svého rodného města. Verity Point v Oregonu už bez Cama není to, co býval. Je to jako návrat do prázdnoty. Jedinou útěchou a zároveň jediným pojítkem s jeho přítelem je Camova mladší sestra Roxanne.
Roxy Hughesová už ale není tou stejnou dívkou, jakou si Kyle pamatoval, než odjel studovat do Kalifornie. Zničená smrtí svého staršího bratra se dostala až na okraj propasti. Únik hledá v alkoholu a sexu – hlubina zapomnění je pro ni jediný lék, který ji dokáže zbavit hrůzy té osudné noci. Je totiž jediná, kdo viděl Cama umírat.
Kyle svému příteli slíbil, že pokud se mu něco přihodí, Roxy ochrání. Ale stačil jediný polibek, který vše změnil. Stala se pro něj něco víc než jen sestra jeho nejlepšího kamaráda. Je pro něj vším, po čem touží. Ale pokud nenajde způsob, jak ji vytáhnout z temných hlubin, do kterých se propadla, může ji potkat stejný osud jako jejího bratra…

***

Napriek tomu, že ja podobný typ kníh veľmi nemusím, táto séria sa mi naozaj páčila. Tretí diel bol však skrátka príšerný (a to ho zas väčšina považuje za najlepší. Ja fakt nechápem -_-) a najprv som nemala v pláne prečítať posledný diel. Že aj tak nenadväzuje, tak načo. 
Nakoniec som sa rozhodla dať knihe predsa len šancu. 
A som za to fakt rada.

Roxy aj Kyle boli naozaj skvelé postavy. Obaja mi veľmi prirástli k srdcu. Roxy by mi síce za iných okolností liezla na nervy, ale popravde, mala na svoje správanie dosť dobrý dôvod. To, čo prežila ona by položilo väčšinu ľudí. A holt, ľudia sa s vecami vyrovnávajú rôzne. 
Kyle je stará známa postava z prvých dvoch kníh. Zrejme netreba podotknúť, že som si ho absolútne nepamätala. Tie knihy sa sústredia vždy na jednu dvojicu a ostatné postavy si človek proste po roku nepamätá. Je to však ten typ chalana, ktorého si nejde neobľúbiť. Navyše chémia medzi nimi bola naozaj silná. 
Zamilovala som si aj Cama a to aj napriek tomu, že v knihe boli len spomienky naňho. Bol to však úžasný človek a úžasný brat a je škoda, že som si ho nemohla užiť viac. 

Hoci stále ma mrzí, že autorka nevenovala knihu aj mojej obľúbenej postave (tá bisexuálna kamarátka Megan a Maddie, ktorej meno sa mi nechce hľadať) a miesto toho napísala príšernú trojku. Ale. Táto kniha mi sklamanie z tretieho dielu dostatočne vynahradila. Príbeh síce bol romantický, ale nie priveľmi presladený doplnený riadnou dávkou no... ostatných vecí. Trúchlení po bratovi a kamarátovi, vyhýbaniu sa pocitov, rozptylovaniu... Bolo to napísané veľmi dobre a ľahko, je to príjemná oddychovka práve na takéto letné dni. Našli sa tam síce isté nelogické veci, ktoré sa týkali predovšetkým rokov, ale nie je to nič vážne. 
Táto kniha je bezkonkurenčne najlepšia zo série a ja som veľmi rada, že som sa do nej predsa len pustila. Bolo to milé a zlaté a fungovalo to na mňa aj napriek tomu, že zvyčajne nemám rada milé a zlaté. Jej čítanie som si naozaj užila od začiatku až do konca. Skvelé ukončenie. Jednoznačne odporúčam!


Kam ďalej?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.