streda 8. októbra 2014

Rozhovor s Katie McGarry

Aby ste vedeli, je obrovský úspech, že tento rozhovor dnes čítate. Môj úspech, samozrejme. Absolútne nič sa mi nechce. Knihu som neotvorila už niekoľko dní, čaká ma ešte 300 strán a to mala byť zrecenzovaná do piatku. No čo, nútiť sa nejdem, nepokazím si kvôli tomu zážitok z knihy. Som proste len unavená, mám nejaké problémy so žalúdkom, už niekoľko dní stále bolí. Takže by som najradšej ležala v mojej milovanej, nádhernej postieľke a nerobila nič.

Miesto toho som sa vám rozhodla konečne preložiť tento rozhovor (ešte vás čaká rozhovor s Lauren Kate. Len nemám šajnu kedy). Takže Katie McGarry. Keby vám to meno náhodou nič nehovorilo, tak je to autorka kníh Prekroč svůj stín, či Jen si troufni, ktoré vyšli vo vydavateľstve CooBoo a Jen s troufni ma momentálne čaká na poličke. Už som to mohla mať dávno prečítané, ale ehm... (veď viete. odsek vyššie). V angličtine tiež vyšli Crossing the Line, Take me on, Red at night, Crash into you a čoskoro vychádza aj Breaking the rules.


1. Čo vás inšpirovalo k napísaniu Prekroč svůj stín? 
Keď som bola tínedžerka, tak som čelila niekoľkým veľmi zložitým situáciam a zúfalo som potrebovala nádej. Tak som sa rozhodla napísať knihu, akú by som v tých časoch potrebovala. Knihu, ktorá ukáže tínedžerov, ktorí sa postavia dospeláckým problémom, ale tiež riešia typické veci dospievajúcich. Najviac zo všetkého som chcela napísať knihu, ktorá bude vzbudzovať nádej.

2. Kto sú vaši obľúbení autori? 
Absolútne zbožňujem Genu Showalter, Simone Elkeles, Sabrinu Elkins, Colette Ballard, Kelly Creagh, Bethany Griffin, Joy Hensley, Huntley Fitzpatrick, Chanel Cleeton, Trish Doller, Mirandu Kenneally a mnohých ďalších.

3. Chceli by si vidieť svoje knihy sfilmované?
Veľmi rada by som ich videla vo filmovej podobe. Držím si palce na rukách aj nohách. Nie som si istá, kto by mal hrať Echo a Noaha, ale rada by som počula od svojich čitateľov, koho by si predstavovali.

4. Kto je vaša obľúbená postava z vašich kníh?
Rozhodne Abby. Je to vedľajšia postava v Crash into you a Take me on. Má silnú osobnosť, ale je aj citlivá a jej zraniteľnosť mi láme srdce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.