streda 13. augusta 2014

Add yours - august


Reťazovka od Judit je späť! Dúfam, že na dlhšie, než len na tento mesiac :) Najprv som myslela, že sa tento mesiac ani nezapojím, lebo ma vôbec nenapadali odpovede. Nakoniec som si povedala, že to predsa len skúsim :)


Autor s úžasným zmyslom pre humor
Asi najvtipnejšia kniha, akú som za tento rok čítala a zároveň jedna z najlepších bola Analfabetka, ktorá vedela počítať od švédskeho autora Jonasa Jonassona. Ten chlap nielenže píše perfektne, ale jeho humor mi strašne sedí a strašne som sa nasmiala. Je to vtipné a absurdné a strašne super. Aj Starček bol veľmi vtipný, ale Analfabetka ho pre mňa vo všetkých smeroch prekonala. Úprimne dúfam, že autor napíše ešte veľa takýchto skvelých kníh!

Autor, ktorý si to u mňa poriadne pokašľal 
Napáda ma Cassandra Clare. Od nej som síce čítala zatiaľ len TMI 1-4, ale chystám sa aj na Pekelné stroje. Každopádne Cassandra vymyslela nový, úžasný svet, ale stačila jedna séria. Maximálne teda dve. Ale päť-šesť, či koľko ich má byť? To už preháňa?
Ale mám tušenie, že si mnohé aj tak prečítam.

Kniha, ktorú som čítala na verejnosti... a bol to poriadne blbý nápad
Tak mne sa často stane, že sa škerím ako idiot pri čítaní čohosi, alebo sa rozosmejem či proste vyprsknem od smiechu... Len ma nenapadá nejaký konkrétny príklad :D

Kniha, ktorá urobila moje detstvo o niečo krajším
Myslím, že moja odpoveď nikoho neprekvapí, lebo sa už opakujem. Ale keď ja si vážne neviem predstaviť svoje detstvo bez Harryho Pottera. Je jeho veľkou súčasťou. Celého môjho života...

Hrdina, ktorého každý miluje... okrem mňa
Ehm... Ren z Nočného tieňa? Ja už si teda tú sériu moc nepamätám, čítala som ju už dávno, ale viem, že Ren bol proste len arogantný idiot a že som Shaya mala oveľa radšej.

Hrdinka, ktorá mi je podobná (na ktorú by som sa chcela podobať)
No, keby sa podobám na Hermionu, tak sa vôbec nenahnevám :D Inak neviem. Ale triedna mi raz na základnej povedala, že jej pripomínam Annu zo zeleného domu, že tiež stále snívam s otvorenými (ale aj so zatvorenými) očami.

Postava, ktorá si ma získala viac, než hlavní hrdinovia. 
Neviem, či sa počíta ako postava, ale Xemerius z Drahokamov. Gideona a Gwendolyn som mala rada, ale Xemerius bol zlatíčko a rozhodne moja najobľúbenejšia postava zo série. Rozkošné domáce zvieratko. Aj ja také chcem! :D
A tiež som si zamilovala Caleba z Divergencie. On je asi moja obľúbená postava odtiaľ. Tris som mala síce tiež veľmi rada a patrí k najlepším hrdinkám a Tobias bol skvelý aspoň do tretej knihy, kde mi ho autorka pokazila, ale Caleb bol moje zlatíčko.

Pár, ku ktorého vzniku som sa modlila pomaly celú knihu/sériu (a keď to prišlo, prekonalo to moje očakávania)
(Môže obsahovať spoiler!)
Také mám hneď dva. (Dedička) Prvý je Wendy a Loki. Tí dvaja sú perfektná dvojka, hodia sa k sebe a celý čas som dúfala, že proste budú spolu.
(Som roztrieštená) Záverečný diel som ešte nečítala, ale zisťovala som si s kým bude. A som z toho absolútne nadšená. Warnera zbožňujem, patrí k mojim najobľúbenejším hrdinom a tak som mu priala, aby bol šťastný! Adam sa môže ísť niekam zahrabať, nemám ho rada :D Neskutočne sa na Rozohnenú teším :3

HOT TOPIC: Moja JEDNA rada, ktorú by som dal/a ostatným blogerom pri písaní recenzií (z pohľadu čitateľa)
Nebojte sa písať negatívne recenzie. Aj keby šlo o recenzné výtlačky. Nesadne každému každá kniha, to proste nejde. A keď máte tú smolu, že kniha, na ktorú sa strašne tešíte je vlastne úplne príšerná, tak nepíšte recenziu plnú predstieraného nadšenia, pokiaľ ste si pri čítaní v duchu (alebo aj naozaj) trieskali hlavu o stenu a preklínali autorku za to, čo napísala. Proste nepíšte svoj skutočný názor na knihu, vydavateľstvo s vami pre to spoluprácu nezruší.

Otázka na telo: Ako prežívam, keď niekto skritizuje moju obľúbenú knihu?
Záleží od knihy. A od človeka. Ako to podá. Sú knihy, pri ktorých sama nechápem, prečo sa mi vlastne páčia. Keď je to nejaká moja srdcovka, tak mi je to ľúto. Ale každý máme právo na svoj názor a beriem to v pohode. Veď mne samej sa stáva akosi často, že sa mi fakt nepáči kniha, ktorú ostatní zbožňujú (Proroctví, Lov, Loď mezi hvězdami, Pád anjelov...), alebo to len považujem za priemer či podpriemer a nechápem, čo na tom ostatní tak milujú (napr. Kostičas, Archiv, Serafína...). Keď nad tým tak premýšľam, tak skôr ja som tá, čo kritizuje :D 

2 komentáre:

  1. Ja sa strašne teším, keď už sa konečne pustíš na Pekelné stroje. Ja som si to zamilovala ! Hlavne Willa.. :3 Mne zasa tie ďalšie série nevadia.. skvôr sa teším :D..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa teším, ale bohvie, kedy to bude :D Mám toho fakt moc :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.