piatok 7. februára 2014

Dohodnuté manželstvo (Jennifer Probstová)

Originálny názov - The Mariagge Bergain
Séria - Manželstvo s milionárom
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Ikar
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 248

Anotácia
Majiteľka kníhkupectva Alexa Maria McKenzieová chce zachrániť rodinné sídlo, a preto sa musí čo najrýchlejšie vydať. Láska ju však akosi obchádza. Ale ani vo sne si nepredstavovala, že jej osud privedie do cesty brata najlepšej priateľky, ktorý jej v detstve zlomil srdce.
Miliardár Nicholas Ryan neverí v manželstvo, no ak chce zdediť strýkovu firmu, musí sa čo najskôr oženiť. Keď sa dozvie, že sestrina priateľka zúfalo potrebuje peniaze, urobí Alexe ponuku, aká sa jednoducho neodmieta.
Manželstvo dôsledne podľa zmluvy – nijaké záväzky a najmä nijaké city. Rok to hádam vydržia, alebo nie?
Osud však zamotá aj tie najpremyslenejšie plány...

Obálka
Celkom pekná. Dosť sa mi páči tá červená. A ten prsteň... nuž, ja som a prstene nikdy nebola, takže neviem. Ale tá placka dosť kazí obálku. Na obrázku je to fajn, ale naživo už oveľa menej.
***

Táto kniha ma zaujala viac-menej na prvý pohľad. Viete, niekto si niečo naplánuje a nečakane to zas nevyjde. On chce firmu, ona peniaze, aby pomohla svojím rodičom.

Alexa bola majiteľkou kníhkupectva vďaka čomu mi bola sympatická už na začiatku. A tiež bola celkom inteligentná. To sa pri takýchto knihách moc často nevidí.
Nick bol niečo medzi Christianom Greyom a Damonom Salvatorem. Len nebol taký výrazný ako tí dvaja. Bol fajn, ale za týždeň mesiac si naňho už ani nespomeniem. Páčili sa mi tie jeho ironické poznámky a to, ako si ju večne doberal. Ale ani ona za ním veľmi nezaostávala.

Trochu mi vadilo, že tam ku koncu autorka zas pchala milostný trojuholník. Načo zas? Na konci to nabralo rýchly spád, zrazu sa udialo všetko, hoci sa väčšinu knihy iba tak naťahovali.

Bolo to prvoplánové, predvídateľné, neveľmi originálne. Ale bolo také ľahké, milé, vtipné a oddychové čítanie. Bavila som sa pritom, ako sa od začiatku obaja priťahovali, ale obaja sa tvárili, že nie, hoci obom sa ten druhý páčil a reakcie toho druhého si vysvetľovali presne opačne. Kniha vám vlastne nič nedá, ale skvelo pri nej zrelaxujete.
Táto kniha je taká jednohubka, číta sa sama. Začala som čítať, po chvíľke sa pozriem a zistím, že je za mnou už vyše päťdesiat strán. Knihu som prečítala za jeden deň a ani som nečítala vkuse. Bolo to proste tak písané, že sa nedalo čítať knihu dlho. V podstate touto knihou niet čo pokaziť a ja som už zvedavá na ďalší diel.


Kam ďalej? 

4 komentáre:

  1. To znie fajn, hoci vážne nijako prevratne...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kniha bola zaujímavá s peknou témou. Kedže som to čítala hodne dávno tak si matne spomínam čo všetko sa tam udialo. V niektorých situáciach som hlavnú hrdinku (dá sa nazvať hrdinkou?) vôbec nemohla zniesť ale to asi preto žeby som veci urobila inak ako ona. A on mi bol zase dosť sympatický. Je to vtipná aj vášnivá kniha ale nie taká ktorá na mne zanechala nejaké hlboké pocity. Ešte tak týždeň som z nej bola "hotová" a potom to prešlo.
    Keď teraz vidím túto knihu znova, tak sa len nad ňou pousmejem a pospomínam si na pocity ktoré som pri nej mala.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.