streda 26. decembra 2012

Chystá sa na... január 2013

Krásni (Scott Westerfeld), Slovart, 14.12
Anotácia
Tally je konečne krásna. Jej výzor je dokonalý, jej oblečenie je úžasné, jej frajer je totálne sexi a ona je najpopulárnejšia, nová krásna. Má všetko po čom túžila. Ale za všetkou zábavou - nekončiacimi večierkami, high-tech luxusom a úplnou slobodou - je ťaživý pocit, že niečo nie je v poriadku. Niečo dôležité. A potom dostane Tally správu zo svojej škaredej minulosti. Musí sa rozhodnúť či chce zabudnúť, alebo bude bojovať za svoj život, pretože autority nemajú v úmysle nechať na žive nikoho, kto vie o Dyme a starých škaredých.





Život Riley Bloomovej 2 - Lesk (Alison Noel), SLOVART, 31.1
Anotácia
Riley, Buttercup a Bodhi si užívajú zaslúžené prázdniny. Riley stretáva zlovestného čierneho psa, vzoprie sa Bodhiho rade a prevedie ho do ríše Tu a Teraz. Pri jeho sledovaní narazí na ducha mladej Rebeky. Riley čoskoro zistí, že napriek milému zovňajšku nie je Rebeka zďaleka tým, kým sa javí. Túto dcéru majiteľa plantáží zavraždili počas vzbury otrokov v roku 1773. Ovládaná hnevom rozsieva zlo tak, že zdržiava duše zomrelých pri sebe, v zajatí tých najťaživejších spomienok. Dokáže Riley pomôcť Rebeke odpustiť a zabudnúť bez toho, aby sa sama zbavila svojich nočných môr? 
Pekelné stroje - Mechanický anjel (Cassandra Clare), SLOVART, 31.1
Anotácia
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti.
Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.



Pandemónium (Lauren Oliver), CooBoo, 21.1
Anotácia
Po úteku sa Lena ocitá v Divočine a musí sa zmieriť s faktom, že všetko, čo doposiaľ prežila, ľudia, ktorých poznala – to všetko je už len minulosťou a neexistuje žiadne predtým. Tam sa pripojí ku skupine Ilegálov, ktorí majú v úmysle preniknúť do sveta „na druhej strane“, kde sa zúčastnia veľkej ceremónie. Tú usporiadala ABD – Amerika bez delirie – organizácia hlásajúca nevyhnutnsť liečby. Keď na nej však Lena stretáva Juliana, jedného z hlavných rečníkov, chlapca zosobňujúceho všetky hodnoty ABD, ani len netuší, že sa ich osudy skrížia viac, než by si kedy pomyslela.



Prímerie (Amanda Hockingová), Fortuna libri, 30.1
Anotácia

Keď sa Wendy Everlyová dozvedela pravdu – že je podhodenec, dieťa, ktoré príslušníci mocného trolského kmeňa Trylovia vymenili hneď po narodení, uvedomila si, že jej život už nikdy nebude taký ako predtým.
Navyše vôbec netušila, aké úzke väzby ju spájajú s nepriateľskými Vitrami, ktorí sa nezastavia pred ničím, aby ju získali. Nádej ochrániť Trylov pred hrozbou vojny má iba vtedy, ak ovládne svoje schopnosti a vydá sa za rovnako mocného príslušníka najvyššej šľachty. To však znamená definitívne sa vzdať zakázaného vzťahu s Finnom, svojím príťažlivým osobným strážcom, a zabudnúť na princa Vitrov Lokiho, ktorý ju čoraz väčšmi opantáva.
Wendy sa musí rozhodnúť medzi volaním srdca a zodpovednosťou voči ľudu, medzi láskou a povinnosťou. Ak si vyberie zle, môže stratiť všetko a všetkých…

Btw, tá obálka je absolútne nádherná <3


Ideály (Aprilynne Pikeová), Fortuna libri, 30.1
Anotácia

Totožnosť Yuki je už známa, no Klea a jej zámery sú stále zahalené rúškom tajomstva. Odhalenie súvislostí medzi prítomnosťou zimnej víly v Laurelinej škole, zvýšeným počtom trolov v okolí avalonskej brány a ich odolnosťou proti vílím elixírom však naznačuje, že Avalon stojí zoči-voči mimoriadnemu nebezpečenstvu.
Laurel a Tamani sú pripravení brániť svoju domovinu, no našťastie v tom nie sú sami. Lojálnosť a odvaha ich ľudských kamarátov prináša Avalončanom nečakanú výhodu.Podarí sa Laurel a jej kamarátom ochrániť víliu ríšu? Ktorý z dvoch chlapcov si napokon definitívne získa jej priazeň?


Ríša temnoty 2 - Prekliate sestry (L.J.Smith), Fragment, 31.1
Anotácia
Tri upírske sestry už nebaví život na izolovanom ostrove a rozhodnú sa utiecť. Chcú žiť rovnako ako ich teta a živiť sa výlučne zvieracou krvou. Za porušenie prísnych zákonov ich však čaká trest, ktorý príde vykonať ich brat Ash. Lenže vo chvíli, keď sa jedna zo sestier zamiluje do ľudského chlapca a Ash stretne medzi smrteľníkmi svoju spriaznenú dušu, nie je už pre nikoho cesta späť. Ríša temnoty má svoje pevne stanovené pravidlá, a kto ich nedodrží, bude za to kruto pykať. Prečo musela zomrieť teta upírskych súrodencov? Majú šancu odhaliť pravdu a zachrániť si život?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.