utorok 28. februára 2017

Knižné zhrnutie - február

Toto zhrnutie bude najdlhšie, aké som kedy robila. Tento mesiac som totiž prečítala rekordných 26 kníh. Ale nevydeste sa, veľa z nich boli detské knihy/komiksy/"vtipné" knihy. Skrátka veci, ktoré prečítate za necelú polhodinu. Čo vám poviem, s Kačč sme sa činili. Ale vlastne som nestrávila čítaním tak veľa času. A snažila som sa aj spať.


re-reading Harry Potter 3-7 (J.K.Rowling)
Tento mesiac som dokončila re-reading Harryho Pottera. Konečne mám za sebou celú sériu v angličtine! A nejako som musela využiť ten voľný čas po skúškach, nie?
Samozrejme, všetkým piatim som dala 5/5.

nedeľa 26. februára 2017

Poviedky, ktoré potrebujete k životu | Hvězdy nad hlavou

Autor – Marissa Meyer
Originálny názov – Stars above
Séria – Měsiční kroniky
Vydavateľstvo – Egmont
Rok vydania – 2017
Väzba – paperback
Počet strán - 288
Hodnotenie na Goodreads – 4,29/ 26 056

Anotácia
Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život: vyjde najevo, jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové a jak se sžívala se svou adoptivní rodinou v Novém Pekingu; co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar; co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě. Navíc blíže rozvede moment prvního Kaiova a Cindeřina setkání – tentokrát z princova pohledu –, a dokonce se dostane i na dlouho očekávanou svatbu.
Jako bonus je v rámci této knihy do světa Měsíčních kronik výjimečně zahrnuta také parafráze další pohádky – povídka Malá androidka odkazuje na známý příběh Andersenovy Malé mořské víly.

piatok 24. februára 2017

Keď je kniha ÚPLNE iná ako čakám | The Raven boys

Autor – Maggie Stiefvater
Séria – The Raven cycle
Diel – 1/4
Vydavateľstvo – Scholastic
Rok vydania – 2012
Počet strán - 421
Hodnotenie na Goodreads – 4,05/ 141 917

Anotácia
Even if Blue hadn't been told her true love would die if she kissed him, she would stay away from boys. Especially the ones from the local private school. Known as Raven Boys, they only mean trouble.
But this is the year that everything will change for Blue.
This is the year that she will be drawn into the strange and sinister world of the Raven Boys. And the year Blue will discover that magic does exist.
This is the year she will fall in love.

pondelok 20. februára 2017

Najlepšie knižné rande

Napriek tomu, že blog vediem už vyše štyroch rokov, ešte som sa nedostala k tomu, aby som článok napísala s niekým. Až doteraz. Zoznámte sa s Katherine, ktorú určite poznáte či už z jej Goodreads či blogu BO KNIHA. (Teraz mi vraví, že mám napísať, že je úžasná. Je. Nie tak ako ja, ale nemá k tomu ďaleko!) Po niekoľkých rokov písania si na Facebooku ku mne konečne prišla na intrák do Trnavy a tak nám začal úžasný víkend. 

Pozn. Fakt jsem doufala, že Maťa není zlobivý úchylák, co mě zavede do temnotemné uličky. A asi není ani sériový vrah. Jeji Facebook účet neklame!
(Za tú reklamu som jej nezaplatila. Možno tak rožkami.)

Po prvních deseti minutách ve vlaku směr Bratislava jsem začala litovat, že jsem vůbec jela. Nesehnala jsem místo k sezení a uřvané dítě vedle bylo moc uřvané. Ale.. nakonec mi chuť zvedla Maťa, která pro mě koupila ty nejúžasnější rohlíky na světě. Nomnom.

piatok 17. februára 2017

Cinder je späť. Naposledy | Winter

Autor – Marissa Meyer
Originálny názov – Winter
Séria – Měsiční kroniky
Diel – 4/4
Vydavateľstvo – Egmont
Rok vydania – 2016
Väzba – paperback
Počet strán - 768
Hodnotenie na Goodreads – 4,5/ 93 836

Anotácia
Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?

štvrtok 16. februára 2017

#booklovefebruary časť prvá

Ako som spomínala v mojom bookstagramovom článku, začala som fotiť knihy. A rovno som sa aj zapojila do knižnej fotografickej výzvy, ktorú poriada Simi a ďalšia slečna. Rozhodla som sa vám ukázať moje fotky k tejto výzve. A aby ich nebolo veľa naraz, rozhodla som sa fotky rozdeliť do dvoch článkov. Dnes to budú fotky ku dňom 1-14, ďalší článok sa objaví tak začiatkom budúceho mesiaca. 
Ako som spomínala už na začiatku, som začiatočník, čo sa týka bookstagramu, tak to berte do úvahy. Mimochodom, môj instagram nájdete TU.
(Na pár fotkách som potom ešte jas upravovala a podobné veci, ale to by som musela prehodiť (znova) z mobilu do počítača a to sa mi nechce, takže tieto sú bez akýchkoľvek úprav.)


pondelok 6. februára 2017

Moje rozčítané série

Nedávno som sa rozhodla spraviť sériu článkov o sériach. Ukážem vám tie, ktoré som už dočítala, na ktoré som sa vykašľala, ktoré chcem rozčítať a ktoré mám zrovna rozčítané a momentálne mám v pláne dočítať ich. Keďže v poslednej skupinke je ich najmenej, začnem nimi. Pri ostatných totiž musím ešte vymyslieť, ako články urobiť, aby neboli nekonečné, keďže Goodreads hlási, že dočítaných mám momentálne 59 a nedočítaných 101 (väčšinou som sa na ne vykašľala po prvom diely) a po zbežnom prezretí svojho to-read listu tam mám ďalších cca 50 sérií, ktoré by som chcela začať. A to je vážne desivé.
(Mimochodom, v najbližšej dobe idem čítať The Raven boys a Jiskru v popelu, takže ak sa mi budú páčiť, tiež skončia medzi rozčítanými.)

Série, kde vyšli už všetky diely

sobota 4. februára 2017

Rozhovor s Taniou del Rio

Začiatkom decembra vydavateľstvo Albatros vydalo skvelú middle grade s názvom Warren Trinásty a Vševidiace oko. Pre mňa bola táto kniha naozaj veľmi príjemným prekvapením. Absolútne dokonalé ilustrácie, skvelý príbeh a je to jedna z tých middle-grade, ktorá nie je určená len pre deti, ale užijú si ju aj starší čitatelia. Mimochodom, moju recenziu nájdete TU a kniha tento mesiac vyjde aj v Čechách vo vydavateľstve Paseka pod názvom Warren XIII. a Vševidoucí oko
A keďže sa mi tá kniha naozaj páčila, rozhodla som sa osloviť autorku a požiadať ju o rozhovor. Bola naozaj moc zlatá a ja som rada, že som mala tú príležitosť vyspovedať ju :) 

1. Môžete sa predstaviť mojim čitateľom?
Ahojte! Som Tania del Rio a som autorka Warrena Trinásteho a Vševidiaceho oka. Predtým, než som začala písať knihy, písala som a ilustrovala komiksy. Pracovala som napríklad pre Archie Comics, Marvel a ďalšie. Momentálne žijem v Los Angeles v Kalifornii s mojim snúbencom a dvoma psami. Medzi moje hobby patrí čítanie, bicyklovanie a jedenie rôznych druhov jedál, ktoré Los Angeles ponúka (moja obľúbená je čína.)

štvrtok 2. februára 2017

Knižné zhrnutie - január

Už dlho som toho neprečítala toľko, ako minulý mesiac. 14 kníh! Teda jedno bola novela a dve mangy, ale aj tak. Myslím, že je za to zodpovedné skúškové, ktoré som mala dva týždne, lebo naozaj moc sa mi nechcelo učiť a tak som radšej čítala a učila sa na skúšky deň večer pred skúškou. Dve som si síce zopakovala a zvládla na druhýkrát a jeden dobrovoľne prenášam (chápte - vzdala som to po prvom termíne), ale inak som to zvládla.
Takže pointa je, že som bola aktívna aspoň čo sa týka čítania, fotenia na Instagram a blogovania. 

The Favorite (Kiera Cass)
Mojou prvou "knihou" tohoto roka bola novelka k Selekcii (potrebovala som proste niečo dobré ako prvú knihu tohoto roka). Tá séria je moja guilty pleasure a týmto príbehom o Marlee a Carterovi som ju žiaľ celú uzavrela. Bude mi chýbať. Akurát nechápem, prečo som to nečítala už skôr.
5/5*




streda 1. februára 2017

Mesačná chvastačka - január


Prvý mesiac roku 2017 utiekol ako voda a ja mám za sebou svoje prvé skúškové v živote (to je asi dôvod, prečo som toho prečítala tak veľa.) 

Prečítané knihy

The Favorite (Kiera Cass)
Diamantový dvor (Richelle Mead)
Vězeň noci a mlhy (Anne Blankman)
Super awkward (Beth Garrod)
Heir of fire (Sarah J. Maas)
re-reading: Sedem minút po polnoci (Patrick Ness)
milk and honey (Rupi Kaur)
Fantastic beasts and where to find them: original screenplay (J.K. Rowling)
Death note: Zápisník smrti 1 (Cugumi Óba & Takeši Obata)
Death note: Zápisník smrti 2 (Cugumi Óba & Takeši Obata)
Zárezy smrti (Veronica Roth)
Marťan (Andy Weir)
re-reading: Harry Potter and the Phillosopher´s stone (J.K.Rowling)
re-reading: Harry Potter and the Chamber of secrets (J.K.Rowling)