piatok 30. júna 2017

Mesačná chvastačka - jún


Ďalší mesiac za nami! Ja som bola skoro celú dobu doma a ani neviem ako to ubehlo. Ale dnes som bola na úrade práce, takže mi asi už začína dospelácky život. A ešte som aj minulú stredu oslávila dvadsiate narodeniny.
Tiež som veľa čítala a pribudlo mi množstvo skvelých kníh.

Prečítané knihy

Wires and nerve, volume 1 (Marissa Meyer)
Big mushy happy lump (Sarah Andersen)
Búrlivé výšiny (Emily Bronte)
Do vody (Paula Hawkins)
Dievča, ktoré sa bálo sovy (Tamara Tainová)
Posvátne lži Minnow Blyové (Stephanie Oakes)
Girl hearts girl (Lucy Sutcliffe)
Červené lístie (Sita Brahmachari)
Clockwork angel (Cassandra Clare)
Words from a wanderer (Alexandra Elle)
Láska je láska (Daniela Slávik)
Smäd po živote (Irving Stone)

Kúpené knihy


Unforgiven, Chains (a ešte jednu knihu, tá ale ešte neprišla) som si ešte na konci mája objednala z Better world books. Bola tam nejaká 20% akcia na tri použité knihy, takže som neodolala. 
Maybe someday je tiež z BWB, tú som tam objavila po niekoľkých mesiacoch, čo som ju fakt chcela, takže sa teším, že ju konečne mám a môžem sa do nej pustiť. 
Slizolinská edícia HP 1 bola proste nutnosť. A potrebujem paperback ešte. (Na konci článku nájdete fotky, lebo je fakt krásna.)
Kroniku vtáčika na kľúčik som našla na bazári za 3,5 eura a keďže som už dlhšie chcela nejaké knihy od Murakamiho, nemohla som to tam nechať.

Vyhrané knihy

Darované knihy


Konečne som sa pustila do Pekelných strojov! Začala som to čítať ako ebook v češtine, ale zistila som, že je to fanúšikovský preklad, takže som jednotku dočítala v angličtine. Ale potom mi napísal Slovart, že či ich nechcem, že mi ich len tak pošlú... takže mám Pekelné stroje. Veľmi pekne ďakujem, Slovart. 
Knihu Tento muž som dostala k narodeninám od spolubývajúcej. Ako isto viete, nie je to zrovna môj žáner, ale tak niekedy to vyskúšam.
Macbetha som našla na bazári a tá pani, čo tú knihu ponúkala mi povedala, že mi ju dá za poštovné.
Stmívaní mi dnes prišlo od Kačenky k narodeninám a nemohla by som byť nadšenejšia z tej knihy. Je vytvorená špeciálne pre mňa, spravila jej čierne strany a písala do nej poznámky. Milujem to. (Opäť na konci článku nájdete fotky.) Takže mám už 4. vydanie doma, ehm.
Pred pár dňami som dočítala knihu Smäd po živote od Irvinga Stonea a tá kniha bola naozaj výborná. Chcela som teda od neho aj knihu Agónia a extáza, ktorá je pre zmenu o Michelangelovi... a našla som ju u babky na poličke. Takže je už moja <3

Vymenené knihy


Všetky tieto tri knihy som mala na wishliste už dosť dlho, takže tu nebolo o čom. Už dlhšie som si chcela prečítať niečo od McEwana a Orwella, takže mám konečne príležitosť. 
Hamlet je do mojej zbierky, ktorá sa mi začína rozrastať konečne. Toho som už raz čítala, to som mala tak štrnásť a vtedy som Shakespearea ešte nevedela poriadne oceniť, takže určite chcem re-reading.

Recenzné výtlačky


Za Hypersomniu ďakujem autorke, za knihu Láska je láska zas vydavateľstvu. 
Za Neobyčejných a Minnow Bly ďakujem kníhkupectvu Pre školy, za Netvora, Lístie a Do vody zas Slovartu.
Netvora zrovna čítam (je skvelý!), Hypersomnia a Neobyčejní ma ešte len čakajú. Ostatné sú prečítané a zrecenzované :)

Všetky pokope


*********************************************************************************************************************


Pribudli mi tiež dve podpísané. Teda Hypersomnia bola podpísaná, do Netvora som si nalepila bookplate, ktorú mi autorka poslala ešte minulý mesiac.






Nádhera <3





No nie je úžasná? Milujem to. Som mega nadšená.

8 komentárov:

  1. To jsou moc pěkné kousky :) Hlavně to speciální Stmívání je úžasné :D Tak hezké čtení přeji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že? Som z neho nadšená, nikto nemá rovnaké <3

      Odstrániť
  2. To Stmívaní ma dostalo. :D Úplne top. Tiež sa snažím dokopať k trilógii Pekelné stroje, no len boh vie, kedy sa mi to aj podarí. Ale zaujímalo by ma, či to bude také dobré, ako o tom všetci básnia. :D
    Všetko najlepšie (síce oneskorene) k narodeninám. Akurát premýšľam, že mňa ten úrad čaká tento týždeň. Život, ako si to nazvala, dospeláka, sa mi akosi nepáči. :D Hlavne, kým nie je práca a človek si nemá ako zaobstarať knihy. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 1984 je opravdu skvělá kniha. Mně v červnu přibylo Nebudete se bát ničeho zlého od Mystery Pressu (recenzák) a Vampýrská akademie (první díl) jako výhra. :)
    A připojuji se k ostatním, to Stmívání je skvělý :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na 1984 som moc zvedavá. A so Stmívaním jednoznačne súhlasím <3

      Odstrániť
  4. Wow, jún bol pre teba fakt knižne úspešný, mne sa môže len snívať, o tom, že by som prečítala toľko kníh! :D ja som ich zvládla len 5.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, nesťažujem sa. Ale tento rok som v čítaní fakt úspešná :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.