štvrtok 20. októbra 2016

Maddox číslo tri | Sladké vykúpenie

Autor – Jamie McGuire
Originálny názov – Beautiful redemption
Séria – Bratia Maddoxovci 
Diel – 2/5
Vydavateľstvo – Fortuna libri
Rok vydania – 2016
Väzba – hardcover
Počet strán - 304
Hodnotenie na Goodreads – 4,15/ 29 328

Anotácia
Pravá láska nemusí byť prvá, ale môže byť posledná.
Pragmatická Liis Lindyová je agentka FBI. Práci je oddaná telom aj dušou, o čom svedčí aj to, že zruší zásnuby a dá sa preložiť zo Chicaga do San Diega. Zbožňuje svoj pracovný stôl a večne hľadí na obrazovku laptopu. Sníva o povýšení a o tom, že si bude potriasať ruku s riaditeľom vždy, keď vyrieši náročný prípad. 
Špeciálny agent Thomas Maddox je arogantný, prísny a nepozná zľutovanie. Aj preto patrí k najlepším zamestnancom úradu. Jeho úlohou je klepnúť po prstoch najväčším svetovým kriminálnikom. Hoci už zachránil množstvo životov, na jeden akoby nemal dosah. Jeho mladšiemu bratovi Travisovi hrozí, že pôjde do väzenia, lebo sa zaplietol do udalosti, pri ktorej zahynulo niekoľko vysokoškolákov. Travisa môže v tejto situácii zachrániť iba jeho nezvyčajné prepojenie na mafiu. Thomas pre svojho brata vydobyl dohodu, no musí ho presvedčiť, aby sa dal naverbovať do FBI. 
Liis a Thomas sa tvária, že sú pár, a odcestujú na sobáš na pláži, kde Travis a Abby znova zložia manželský sľub. Práve tam majú Travisa zasvätiť do svojich plánov. 

***

Tejto knihy som sa nevedela dočkať, odkedy som približne pred rokom prečítala prvý diel. Ak ste čítali, tak viete, aký wtf koniec to malo (musela som ho prečítať asi trikrát, kým mi to konečne docvaklo). A hlavne... zbožňujem túto autorku. Vedela som, že táto kniha nebude žiadna výnimka. 

Spočiatku som mala menší problém s postavami. Thomas ma nenadchýnal toľko, čo jeho bratia a k Liis som si nevedela nájsť cestu. To sa ale našťastie rýchlo zmenilo, aj keď Liis mi naďalej miestami liezla na nervy tým, ako musela vkuse všetko zbytočne komplikovať, zatiaľčo ja som chcela, aby bolo všetko dokonalé (ja viem, ja viem, ono treba, aby to malo nejaký príbeh, aby sa tam niečo dialo, ale vôbec by mi neprekážalo, keby sa to dialo popritom, čo by boli naveky šťastní... Teda, ja by som rozhodne bola.)
No a Thomas... Oooh, Thomas! Ako to tá autorka robí, že každý z bratov je tak dokonalý?! To fakt nie je fér voči jej čitateľkám, keď uvážime tragický fakt, že nie sú reálni. Ja chcem (aspoň) jedného z nich! Pri Thomasovi som si síce najprv myslela, že mi neprirastie k srdcu tak, ako ostatní, ale hlúpo som autorku podcenila. Mojim najobľúbenejším síce ostáva Trent, ale Thomasa som si taktiež zamilovala. A s Liis mali skvelú chémiu, milovala som tie scény, kde boli spolu. Či už ako pár, alebo aj trebárs pri hádkach. 

Veľkým plusom pre mňa bolo prostredie FBI. Nemôžem povedať, že by som bola v new adultkách nejako zbehnutá, nečítala som ich ani zďaleka toľko, čo by som chcela (ale dostanem sa!), ale niečo také som ešte nečítala, bola to pre mňa veľmi príjemná zmena. 
Jamie píše neskutočne dobre. Naposledy som síce od nej čítala Sladké nič a to sa mi nepáčilo, ale za to viním tú druhú autorku, s ktorou na knihe spolupracovala. Ostatné jej knihy, ktoré som čítala, som si absolútne zamilovala, pretože má skvelý štýl, ktorý je naozaj veľmi čtivý a nedá sa od jej kníh odlepiť. Zvyčajne začnem čítať a nepustím ich z ruky, kým nedočítam (alebo nejdem spať. V tom prípade pokračujem hneď ráno.)
Každopádne, kniha začala nesmierne... zaujímavo. Celkovo to bolo celé také milé, vtipné a proste skvelé. Ďalší prípad, kedy som nadšene poskakovala po stoličke. Taktiež sa mi páči, ako sú udalosti všetkých kníh pekne prepojené. Ako keď Liis s Thomasom šli na druhú svadbu Abby a Travisa (keby ste nevedeli, udalosti z Nádhernej svadby.)
Veľmi sa teším na ďalšie diely s ďalšími chlapmi z Maddoxovského klanu, pretože budú – tak ako vždy – stáť za to. Moji najobľúbenejší bratia ever!


Za knihu veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu Pre školy.
Môžete si ju objednať TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.