streda 13. mája 2015

Never never (Colleen Hoover & Tarryn Fisher)

Séria - Never Never
Diel - 1/3
Vydavateľstvo - Smashwoods
Rok vydania - 2015
Počet strán - 150

Anotácia
Best friends since they could walk.
In love since they were fourteen.
Complete strangers since this morning.
He’ll do anything to remember. She’ll do anything to forget.

Obálka sa mi naozaj páči. Je celkom jednoduchá, ale veľmi pekná. 




***

Túto knihu som nemala v pláne čítať. Nie teraz. Bola na mojej imaginárnej poličke Možno raz. Nienutne. Pred pár dňami som sa do toho náhodou pustila. Spontánny nápad.
Netušila som presne, čo očakávať. Totižto Colleen Hoover mám síce celkom rada, ale čítala som od nej štyri knihy a ani z jednej som nepadla na zadok. Len sa čítali veľmi dobré a boli to také príjemné oddychovky.
Nemala som šajnu, čo ma čaká tu.

Bol to rozhodne správny krok, že túto knihu napísali dve autorky. Striedali si pohľady podľa postáv a bolo to poznať. A nezvrhlo sa to na sladkú love story ako to býva u Colleen zvykom. Takže yay! Okrem toho bol medzi kapitolami Silasa a Charlie bol zreteľný rozdiel. Ešte viac fajn bolo, že nakoľko oni sami netušili, kým sú - kým boli - obe postavy boli vlastne celkom sympatické. Začínali odznova. Takže našťastie nemali veľa času štvať ma. Akurát trochu nedávalo logiku, čo si pamätali a čo nie.

Táto kniha si ma prekvapivo získala hneď. Ešte prekvapivejšie bolo, že si moju pozornosť aj udržala. Bola napísaná strašne, strašne dobre, pútavo. Angličtinu má veľmi jednoduchú, takže sa číta rýchlo a zabrala mi tak dve hodinky. Samozrejme dojem sa vo mne našťastie udržal dlhšie. Bolo to naozaj veľmi napínavé, stále som bola strašne zvedavá, čo bude ďalej a nemohla som sa od toho odlepiť. A predovšetkým - čo sa stalo. Nemohla som prestať čítať. Zvedavosť ma stále poháňala dopredu až kým nebol koniec.

Všetci vraveli, že táto kniha končí megaobrovským cliffhangerom a čakanie na pokračovanie je strašné. Čo je tiež dôvod, prečo som s knihou veľmi neponáhľala. Nechcela som čakať pridlho. Áno, koniec bol zaujímavý a dosť otvorený. Ale vzhľadom k reakciám ostatných som čakala tak nejako viac. Čakala som, že budem mlátiť hlavou do steny a fňukať, že potrebujem okamžite pokračovanie. 
Nestalo sa. Áno, na pokračovanie sa teším. A veľmi. Ale zažila som aj omnoho horšie.
Každopádne, toto je jednoznačne najlepšia kniha, akú som od Colleen doteraz čítala.Nikdy som moc nechápala, čo na nej všetci vidia. Jej knihy mi nepreišli nijako výnimočné. Áno, čítali sa dobre. Ale nič výnimočné.
Nuž, toto je.
Toto bolo skvelé.
A konečne to vidím.
Tarryn som doteraz nepoznala, takže to posúdiť neviem. Ale na pokračovania sa fakt teším :3 Táto kniha ma veľmi príjemne prekvapila a hoci netuším, prečo presne si ma tak získala, stalo sa. Asi som niečo také už potrebovala. Rozhodne odporúčam :3


Kam ďalej? 

10 komentárov:

  1. O knížce jsem už hodně slyšela a dost mě láká. Na Colleen Hoover mám asi stejný názor jako ty a dost si tvého názoru vážím, takže myslím, že sama dám knížce šanci. Moc se mi líbila tvá recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som veľmi rada :3 Ďakujem a dúfam, že sa bude páčiť aj tebe :)

      Odstrániť
  2. Ja sa na ňu chystám cez leto, len sa bojím, že ma to nebude veľmi baviť, pretože pri knihách Colleen Hooverovej mi vždy niečo prekáža, ale ešte som neprišla na to čo mi na nich vadí :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na tom rovnako, preto som bola tu dosť prekvapená, že aké skvelé to bude. Asi to bude tým, že to nepísala sama :D

      Odstrániť
  3. No, tak od COHO som zatiaľ dala Ugly Love, Confess a teraz Slammed. Ugly Love bola dobrá, ostatné také max. troj-hviezdičkové na Goodreads. Na Never Never som sa ale chystala, no najskôr avizovali, že to bude len dvojdielne a keď to zmenili na 3, tak ma porážalo. Určite to prečítam, ale až keď bude vonku aj trojka. Som na to teraz ešte viac zvedavá, keď hovoríš, že to bolo také fajné!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ma doteraz priveľmi nezaujala, ale toto bolo fakt dobré. Snáď sa bude páčiť :)

      Odstrániť
  4. Fíha, tak to aby som si knihu prečítala.:) Colleen mám celkom rada, čiže...:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sakra. Tuhle knihu jsem měla v plánu si někdy přečíst, ale rozhodně ne teď. Je spousta jiných knih, které jsou přednější, které si chci přečíst dříve než tuto. A že mi jich na stole leží fakt víc než dost.
    Ale krucinál, kašlu na všechno, musím si přečíst tuhle... :D

    http://behindthebookshelfcz.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.