sobota 30. mája 2015

Blogtour... Alebo autori zasypaní otázkami


Nápad na tento projekt vznikol docela dávno. Teda... cca pred dvoma rokmi ho robila Laurdes a mne sa to veľmi páčilo. A ako som teraz zistila, tá si ho požičala od Kath. Mňa už dávnejšie napadlo, že by som to mohla spraviť tiež, pretože milujem písať autorom, ale skutočne som sa k tomu dostala už dnes, keď som napísala Laurdes, že či by jej nevadilo, keby to spravím tiež. Aká bola jej odpoveď si domyslíte, nakoľko čítate tento článok.

Pokiaľ ste ten jej prepásli (predsa len, dva roky už je dlhá doba), pripomeniem princíp. Každý bloger, ktorý sa rozhodne zúčastniť sa si vymyslí jednu otázku, ktorú potom položí čo najviac autorom. Tú mi napíšete do mailu (strakovmaa@gmail.com), pretože každý bloger musí mať inú otázku. (Tiež mi tam prosím pripíšte, aký máte blog).
Čo je tiež dôvod, aby ste sa čo najskôr rozhodli, či sa zúčastnite a napísali mi, nech vám otázku nikto neuchmatne. 
Akú otázku si vymyslíte je len na vás. Jedinou podmienkou je, aby sa týkala kníh. 

Potom ju položíte čo najviac autorom. Počet nie je obmedzený, takže nezáleží na tom, či napíšete piatim alebo tridsiatim. Treba sa však pripraviť na to, že nie od všetkých sa dočkáte odpovede. A tiež na to, že niektorým môže trvať dosť dlho, kým si váš mail nájdu a odpíšu naň. Opäť sa teda dostávame k tomu, že je najlepšie sa čo najskôr rozhodnúť, či sa zapojíte, nech máte vy aj oni dostatok času.
Ale predsa len je skvelý pocit si nájsť v mailovej schránke maily od skvelých autorov, takže by bola škoda to nevyužiť, no nie? 
Tiež je jedno, či sa budete pýtať zahraničných alebo našich autorov. 

Na oslovenie autorov budete mať veľa času, nakoľko samotnú blogtour spustím až niekedy počas júla. To ešte časom upresním. Každému zapojenému blogerovi priradím jeden deň, kedy publikuje článok so svojimi odpoveďami. Každý deň bude na rade iný bloger.
EDIT 29.6. - Po (tvárme sa, že dôkladnom) zvážení som sa rozhodla, že blogtour nespustím skôr ako koncom augusta - v priebehu septembra. Ešte uvidím. Máte stále množstvo času. 

No dobre, ale spomínam tu len blogerov. To nie je presné. Pretože chcem dať šancu aj ľuďom, ktorí blog nemajú a radi by sa zapojili. Pre vás bude platiť ten istý postup - vymyslíte si otázku, ktorú mi do mailu napíšete, oslovíte autorov a nakoniec mi pošlete svoje odpovede (v slovenčine/češtine, tie ja prekladať nebudem), ktoré potom publikujem u seba. 

Otázkami to však nekončí. Táto blogtour vám dá skvelú príležitosť poprosiť autorov o nejaké podpísané záložky a iné veci. Mnohí autori také radi poskytnú. Takže v deň, ktorý vám bude pridelený môžete zverejniť nielen odpovede, ale aj giveaway. Tá je samozrejme dobrovoľná. 
Ale vôbec sa nenahnevám, ak mi potom pošlete nejaké podpísané záložky, či iné predmety, pretože zbožňujem čokoľvek podpísané :3

Tu je článok od Laurdes, kde napísala aj výhody, prečo sa do toho zapojiť a ja sa predsa nebudem opakovať. Tiež vám možno pomôže, ak vám bude niečo nejasné. A možno nie. Pokiaľ budete mať akékoľvek otázky, môžete ma kontaktovať na email či Facebook :)
Zapojiť sa môžete do začiatku júla, linkovač sa uzavrie druhého. 

Úprimne teda dúfam, že sa zapojí čo najviac ľudí, aby z toho bol fakt veľký projekt, ktorý si všetci užijeme :) A budem veľmi rada, pokiaľ tento projekt budete šíriť ďalej, nech sa o ňom dozvie čo najviac ľudí :) 

Pokiaľ ste sa rozhodli zapojiť, zapíšte sa prosím do linkovača nech viem, koľko vás je.

16 komentárov:

  1. Ty dva roky zpátky jsem se zapojovala a bylo to super, takže to určitě promyslím. :) Jen chápu to dobře, že ty chceš se samotnou blogtour začít už v červenci? To mi přijde docela brzo - ty dva roky zpátky na to byly v podstatě celé prázdniny + asi půlka září. A to mi přišlo dost akorát, protože někteří ti zahraniční autoři mi odepsali třeba až na konci prázdnin, i když jsem jim psala na začátku. Tak to zkus ještě promyslet, jestli by třeba nebylo lepší to nechat až na srpen. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predbežne je to zatiaľ júl, ale kľudne sa to môže posunúť :)

      Odstrániť
    2. Přidávám se. K obepisování autorů jsem se z nedostatku času ještě ani nedostala, takže někdy v tom září by to bylo fakt moc fajn. o.O :)

      Odstrániť
    3. Ja som tiež ešte väčšine nenapísala. Ale mám v pláne zapojeným niekedy v júli rozposlať maily, že ako sú na tom a potom uvidím :D

      Odstrániť
    4. Super, super, aspoň že tak. :)

      Odstrániť
  2. Skvělý nápad, i když bych na to asi dala víc času... Každopádně si nejdřív vymyslím otázku a autory než se budu přihlašovat...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlavne nech tá otázka sedí na všetkých :)
      Je to zatiaľ vyše mesiaca, uvidíme :)

      Odstrániť
  3. Už som čakala kedy niekto podobné zorganizuje, aby som sa mohla konečne zúčastniť :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja len tak čisto informačne, ako to funguje s tým posielaním autorom? :) Napíšeš im mail alebo pošleš normálne poštou? :) Ja lenže som nad tým nikdy nerozmýšľala a docela ma to zaujíma a veľké skúsenosti s tým nemám :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mailom samozrejme. Nie som milionár. Keby píšem každému list, nedoplatím sa :D

      Odstrániť
  5. Mám silné nutkanie sa zapojiť, ale neviem či mi dovtedy niekto stihne odpovedať, takže ešte stále som na váškach :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba čo najskôr, ale máš ešte kopu času :D

      Odstrániť
  6. Úžasný projekt :-) Už jsem obepsala několik autorů a dárečky se mi od nich pomalu hromadí! Jen škoda, že se to celé prodloužilo :D
    Už jsem se těšila, jak si čtenáři brzo počtou a ono zase nic :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa to hromadí. Takže na to pozeraj takto - vďaka tomu predĺženiu sa ti môže hromadiť viac :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.