pondelok 31. marca 2014

Mesačná chvastačka - marec


Meme od Judit.

Napriek tomu, že som od prírody neskutočne skromný človek (alebo práve preto?) Chvastačku zbožňujem. Proste je super chváliť sa ukazovať, aké nádherné kúsky mi za ten mesiac pribudli do poličky. 

Prečítané knihy

re-reading: Harry Potter a kameň mudrcov (J.K.Rowlingová)
Zlatá lilie (Richelle Mead)
Sukuba - Trápení (Richelle Mead)
Léto mrtvých (Gregory Hughes)
re-reading: Harry Potter a Tajomná komnata (J.K.Rowlingová)
Opátstvo Northanger (Jane Austenová)
Archiv (Victoria Schwabová)
re-reading: HArry Potter a Väzeň z Azkabanu (J.K.Rowlingová)
Eragon (Christopher Paolini)
Experiment (Veronica Roth)

nedeľa 30. marca 2014

Experiment (Veronica Roth)

Originálny názov - Allegiant
Séria - Divergencia
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Slovart
Rok vydania - 2014
Väzba - pevná
Počet strán - 352

Anotácia
Najočakávanejšia a najšokujúcejšia kniha roku 2013! Romány Divergencia a Rezistencia vtiahli čitateľov do mrazivo realistického postapokalyptického sveta. Teraz nastal čas zistiť, či to nebol všetko len EXPERIMENT!
Tris a Tobias sú opäť spolu – ale za akú cenu. Systém frakcií je kompletne rozvrátený, polovica mesta leží v troskách. Spoločnosť však potrebuje vodcov, a tak sa k moci dostávajú tí, ktorými doteraz ostatní opovrhovali. Bezprizorní. Všetci však myslia iba na pomstu. A tak to vyzerá, akoby len vymenili diktátorku v čierno-modro kostýme za inú v otrhaných šatách.
Mesto je v rozklade a jediná záchrana môže prísť zvonku. Tris a Tobias sa vydávajú za plot, aby sa pokúsili odhaliť pravdu o svojom meste. Je naozaj možné, že sú len súčasťou experimentu, z ktorého niet úniku? Alebo je aj toto len ďalšia simulácia?

Obálka
Obálka je krásna. Aj na obrázku samozrejme, ale naživo ešte viac. Keď som ju dostala, tak som sa ešte päť minút ňou kochala. A znova popri čítaní :D

sobota 29. marca 2014

Knižná predpoveď - apríl


Toto meme je výtvorom Catty.

A o čo vlastne ide? Nuž, v jednoduchosti o zverejnenie knižných plánov na nasledujúci mesiac - teda o predpoveď toho, čo sa chystám čítať, na aké knihy môžete čakať recenzie, či plánujem nejakú súťaž, ktoré knihy by mi mali doraziť, proste všetko, čo v súvislosti s knihami plánujem zrealizovať.

Stenčovanie kôpky kníh, ktoré čakajú na poličke:
Takže... aké knihy ma čakajú? Uff, obávam sa, že ich je celkom dosť. Menovite Zore, ktoré mám požičané z knižnice a ja konečne dočítam túto sériu, recenzné výtlačky, ktoré mám už doma Nestydatá sázka, Žiadostivosť a Mesto padlých anjelov. A teraz sú na rade tie, ktoré ešte doma nemám a tých je máličko viac: Srdcová dáma, Bohovia Olympu - Neptúnov syn, Etiketa a špionáž, Teória veľkého tresku od A do Z a Nezabudni na mňa. To sú knihy, o ktorých viem a nepochybujem o tom, že si vypýtam aj nejaké ďalšie. Aké, tým vás teraz obťažovať nebudem, postupne zistíte. Ale aby som nezabudla, začala som s re-readingom Harryho Pottera, zatiaľ som prečítala prvé tri knihy, v apríly by som rada prečítala aspoň štvorku a päťku. A keďže mám už teraz nabitý program a potrebujem aj spať a vraj aj chodiť do školy, zase zrejme nestihnem Nočných lovcov 2, 3 a Akadémiu temna 3, ktoré mám už pekne dlho požičané... sakra! 

Rozširovanie zbierky kníh alebo Poličky sú plné na prasknutie:
Rozširovanie pravdepodobne obmedzím na recenzné výtlačky. Hoci nie vždy všetko výjde podľa mojich predstáv... Tak budem aspoň dúfať, lebo mi je už vážne ľúto, že nestíham čítať moje knižky, ktoré som si kúpila, dostala, vyhrala alebo vymenila...

Recenzie a ostatné príspevky:
Vzhľadom k tomu, že ja recenzie píšem vždy v deň, keď knihu dočítam, alebo na druhý, tak sa môžete tešiť na recenzie k vyššie spomínaným knižkám. Okrem Harryho, to nemá zmysel, aj tak to väčšina pozná naspamäť a nikto nepotrebuje čítať sedem recenzií plných nadšenia nahromadeného za toľko rokov :D Takže určite budú Týždne v GIFoch, ten najbližší bude dvojtýždeň, lebo tento sa mi robiť nechce, ďalej sa môžete tešiť na Mesačnú chvastačku, Hitparádu týždňa, možno nejaký Wishlist a určite nejaké Top týždňa. A *fanfáry!* Veľkonočný blogtour! To sa rozhodne máte na čo tešiť :) A určite nejaké ďalšie články...

Súťaže:
Vrámci blogtour sa môžete tešiť na skvelú súťaž :) 

piatok 28. marca 2014

Eragon (Christopher Paolini)

Originálny názov - Eragon
Séria - Odkaz dračích jazdcov
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2009
Väzba - pevná aj brožovaná (ja som mala tú)
Počet strán - 512

Anotácia
Jeden chlapec, jeden drak, svet dobrodružstva. Fantasy bestseller Eragon z pera pätnásťročného Christophera Paoliniho, ktorý nadchol milióny čitateľov po celom svete. Rozpráva príbeh chudobného farmárskeho chlapca, ktorý nájde v Dračích horách modrý kameň. Z neho sa vyliahne dračie mláďa Zafira a spolu sa vydajú na nebezpečnú cestu Kráľovstvom ovládaným kráľom, ktorého zlo nepozná hraníc. Dokáže Eragon naplniť svoje predurčenie a prevziať bremeno legendárnych Dračích jazdcov? Osud krajiny možno leží práve v jeho rukách...

Obálka
Absolútne nádherná. Dokonalá.

štvrtok 27. marca 2014

Top týždňa - Wishlist


Meme od Luu.

Už od pondelka nebol nijaký príspevok na blogu? Tss, tak to treba napraviť! Tak ďalší príspevok do Top týždňa. Najdesivejšie príbehy preskakujem. Nenapadajú ma nijaké. Nejaké tie desivé príbehy nečítam, neviem, či som sa nejakej bála... Takže Wishlist. To je super téma, len musím si dávať pozor, aby som nepridala celú moju to-read poličku :D Čo znamená, že musím pridať hlavne knihy, ktoré chcem potrebujem úplne najviac.


Jednotka bola dokonalá. Dvojka vyšla už pred mesiacom a ja ju ešte nemám... Smutné. Vážne.

pondelok 24. marca 2014

Knižná spoveď


Tento článok som našla na blogu All dreams are real, pôvodne od blogerky Fanta light. Zaujalo ma to, rada odpovedám na rôzne otázky, tak som si povedala A prečo nie? V tomto článku sa dozviete veľa vecí, ktoré ste o mne nevedeli. Aspoň dúfam. Je tu hlavne o mojich knihomolských začiatkoch :)


1. Si knižný typ? 
Samozrejme! Inak by som predsa nemala blog o knihách, že. Knihy zbožňujem odjakživa. Moje prvé spomienky z detstva sa viažu ku knihe s príznačným názvom Moja prvá knižka, ktorú som rýchlo poznala odpredu odzadu. Každopádne, nejde si nevšimnúť, že knihy zbožňujem a pochybujem, že raz prestanem :)

2. Čo tvoji rodičia a príbuzní?
Rodičia ma v čítaní podporujú a sú radi, že mám takú záľubu. Niežeby boli happy, keď je to na úkor učenia, ale to je vina školy. V žiadnom prípade nie moja, jasné? Babka s dedkom tiež veľa čítajú, majú obrovskú knižnicu, takže to máme v rodine :) Iba brat je zrejme adoptovaný.

3. Čo tvoji rovesníci? Tak tu už je to horšie. Okrem knižných blogerov, ktorých poznám, nepoznám veľa knihomolov v mojom veku. Keď oni si idú radšej na nejaké hlúpe diskotéky, než aby sa zababušili do postele s knihou... Ich problém.

4. Rozprávali ti vaši alebo tvoji príbuzní rozprávky, keď si bola malá? 
Myslím, že áno, ale nie som si istá. To už bolo dávno, vážne si nepamätám :D

nedeľa 23. marca 2014

Týždeň v GIFoch alebo Skvelý koniec týždňa

Zas som ďalší týždeň vynechala. Bol to proste totálne nezáživný a nudný týždeň, nemala by som zas o čom písať. Tu sa toho zas dozviete viac, lebo budem mať zas vyliate srdce :D Každopádne, predsa len sa k jedej veci v ten týždeň vyjadrím. S tatom a bratom sme šli v stredu na bowling. Ja som to hrala iba párkrát v živote, ale baví ma to celkom. Zo začiatku sa mi darilo... 

sobota 22. marca 2014

Archiv (Victoria Schwabová)

Originálny názov - The Archived
Séria - Archiv
Diel - prvý
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2014
Väzba - pevná
Počet strán - 334

Anotácia
Představte si místo, kde mrtví odpočívají na policích jako knihy. Každé tělo má svůj příběh, život uspořádaný v sérii vzpomínek, do kterých může nahlédnout jen Knihovník. Těm tělům se říká Historie.
Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, Historie, které jsou často zmatené a agresivní. To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.
Jedním z mnoha pravidel Archivu je, že v něm musí být naprosté ticho. Některé Historie totiž mají lehký spánek a stačí málo, aby se vzbudily. Ale teď jako by někdo neklidné mrtvé budil záměrně, z Archivu jich uniká víc a víc, a někteří mají dokonce pozměněné vzpomínky. A je na Mac, aby vypátrala, proč se to všechno vlastně děje a kdo za tím stojí, pokud možno dřív, než celý Archiv padne a ona přijde i o to málo, co z jejích blízkých zbylo…

Obálka 
Obálka je zaujímavá a páči sa mi. Ale nie natoľko, ako originál, ten je krásny.

piatok 21. marca 2014

Top týždňa - Najlepšie knihy bez pokračovania


Meme od Luu.

Minulý článok som vám predstavila svoje obľúbené série. Teraz sú na rade samostatné knižky, ktoré zbožňujem. :) Ale úprimne, nepamätám si, aké všetky knihy som kedy čítala, nieto, či boli samostatné. 


Ak môj blog nejaký ten čas už sledujete, tak určite viete, že Zuzku Šulajovú mám moc rada. Predovšetkým jej Džinsové denníky. Ale napriek tomu je Dievča z minulosti jedna z najlepších kníh, aké som čítala... A nie raz. Zbožňujem hlavne tie historické časti :)

štvrtok 20. marca 2014

Nový začiatok - Kapitola piata (FrostIron)

Ummm... fajn, po dvoch mesiacoch tu máte novú kapitolu. Je to so mnou strašné, čo? :D Ale ak sa mám priznať, tak so šiestou sa akosi neviem pohnúť, hoci dnes som po hrozne dlhom čase pár viet k tomu napísala. Hádam to už teraz trochu lepšie pôjde. Úprimne dúfam, že už budem písať k tomuto viac, lebo taká dlhá prestávka... Jeden aby sa z toho zbláznil. A ja vám zatiaľ ukážem piatu kapitolu. Aby som vaše utrpenie z čakania trochu zlepšila. Teda, ak to ešte niekto číta, nedivila by som sa, keby ani nie :D
Uhm... Ak mám pravdu povedať, je to moja najobľúbenejšia kapitola zatiaľ. Predpokladám, že predchádzajúce kapitoly si už moc nepamätáte, čo chápem, tiež som si musela osviežiť pamäť. Ale v tejto kapitole sa dozviete kopu dôležitého. Napríklad to, ako sa Loki do Stark tower vôbec dostal, keď ste už na vysvetlenie toľko čakali. No ale fajn, už mlčím. Užite si kapitolu :)



Loki sedí v cele opretý o stenu. Rozmýšľa o všetkej tej nespravodlivosti, ktorá na ňom bola napáchaná a utápa sa v sebaľútosti, keď to začuje. Celkom nepatrný ale predsa výrazný šepot ozývajúci sa mu v hlave. A nebol to jeho hlas, čo mohlo znamenať len jedno. Niekto sa mu dostal do hlavy.
„Ideme si po teba.“ Šepot tak vzdialený a zároveň blízky. Loki rýchlo vstane. Tu už nemôže ostať ani sekundu. Ani náhodou nemieni len tak nečinne sedieť a čakať. To nie je jeho štýl. 
Vďaka svojej prezieravosti sa mu podarilo zachovať si aspoň trochu mágie a tú mu Odin nemohol odobrať. Samozrejme, že ten starec o ničom nemá ani šajnu. Akoby mohol? Je priveľmi hrdý na to aby pripustil, že by ho Loki mohol klamať. Že pozná niečo, o čom on nemá ani páru. Žiaľ jej používanie bude nesmierne náročné. Preto ju už dávno neminul a stále trčal v tejto prašivej cele. Tá bola obrnená rôznymi zložitými bezpečnostnými kúzlami, ktoré Lokimu nerobilo ani najmenší problém prekonať. Veď niektoré kedysi sám vymyslel! Teraz potreboval vyčarovať len portál. Jeho mágia bola však príliš slabá a bolo jej príliš málo na to, aby mohol vybrať lokalitu, v ktorej sa ocitne. Niežeby vedel, kam má ísť. Musí ísť naslepo. A musí to risknúť. Musí odísť. Inak bude hroziť obrovské nebezpečenstvo nielen jemu, ale aj celému Asgardu. Musí ísť nevedno kam. 
Nadýchne sa a vkročí do svetla.                                            

Cestovanie medzi svetmi cez portál nie je jednoduché. V prvom rade to chce riadne silný žalúdok nevyvrátiť jedlo z posledných desaťročí. V druhom rade si musíte dávať pozor, aby ste sa tam nezasekli, lebo blúdiť po Ničote celé stáročia nie je bohvieaká zábava. Niežeby sa to Lokimu niekedy stalo. Na to je dostatočne inteligentný. Ale aj tak sa tomu cestovaniu snaží vyhýbať, lebo aj napriek praxi, dopadne na zem a chvíľu tak nehybne leží a ďalšiu chvíľku trvá, kým sa je schopný dvihnúť. Keď sa trochu spamätá, poobzerá sa okolo seba. Všade navôkol len pustatina. Nikde nikoho nevidno. Je tu sám. Sám v neznámom svete. Na neznámom mieste.
Za ním sa ozve šuchot. A vzápätí smiech, z ktorého tuhne krv v žilách. „Vieme, že si tu, bôžik. Sám a bez mágie. Pred nami sa neschováš. Možno keď teraz dobrovoľne vylezieš z úkrytu, tak tvoje mučenie bude možno kratšie. “
Loki sa rozbehne. Nevie, kto ho prenasleduje, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že ho vôbec niekto prenasleduje. A ten niekto je za ním. A doháňa ho. Vie to, aj keď sa neobzerá dozadu.
Nechce utekať. Ale musí. Neznáša keď nemá na výber. Čo sa mu v poslednom čase deje akosi často. Nijaký úkryt nie je bezpečný. Teda skoro.
Pred ním sa zjaví bludisko, ktoré si vyčaroval z tej trochy mágie, ktorá mu ešte ostala. Jeho prenasledujúci sa mýlil. A teraz na to doplatí.
Vbehne do bludiska.
Neľutuje, čo za posledné roky urobil. Ľutuje len to, že sa mu to nepodarilo. A spojenectvo s Thanosom, pravdaže.
Teraz za to pyká. Ak ho Thanos nájde, zabije ho. Nájde spôsob, ktorý bude čo najbolestivejší. Aby sa mu pomstil. Za prehru. Za Chitauri.
V hlave sa mu už rysuje plán. Má šancu im újsť. I keď to znemená, že ostane bez mágie úplne.
Musí sa schovať na Mitgarde. Svete hemžiacom sa pozemskými červami s ich nepodstatnými, malichernými problémami. Ako ten arogantný idiot Stark. 
Je to frustrujúce. Neznáša, keď nemá na výber. A tu by bola možnosťou už len smrť. A tú v pláne rozhodne nemá.
Vbehne do slepej uličky a z tej poslednej štipky mágie otvorí portál. Sústreďuje sa na Mitgard, hoci je natoľko slabý, že je tu veľká šanca, že skončí trebárs na Vaneheime. Je už úplne vyčerpaný. Z posledných síl vkročí do portálu a pohltí ho Ničota. 

Leží na podlahe. Celú svoju pozornosť sústreďuje na dvoje nohy. Potrebuje sa zdvihnúť. Preskúmať to tu. Nestihne sa však ani poobzerať po miestnosti, keď do nej niekto vojde. Loki sa naštve. Nemohli mu nachystať lepší uvítací výbor? Mohol by sa uraziť. 
,,Stark," povie Loki naštvane. ,,Čo tu robíš?"

utorok 18. marca 2014

Opátstvo Northanger (Jane Austenová)

Originálny názov - Northanger Abbey
Vydavateľstvo - Slovart
Rok vydania - 2009
Väzba - pevná
Počet strán - 247

Anotácia
Módne kúpeľné mestečko Bath pred dvesto rokmi: sem si chodili anglickí otcovia liečiť v horúcich prameňoch kĺby trápené dnou a spolu s manželkami uvádzať dcéry do spoločnosti s cieľom upútať záujem vyhliadnutých ženíchov. Hrdinky príbehu, úprimná, naivná mladučká Catherine a jej prefíkaná priateľka Isabella, si toto svoje poslanie spestrujú čítaním v tých časoch veľmi obľúbených hororových gotických románov a ich rekvizity vidia na každom kroku. Takáto situácia dáva Jane Austen výbornú príležitosť rozohrať svoj typický zmysel pre humor a ironický vtip.


Obálka
Táto edícia má veľmi príjemné a pekné obálky. Ale ak mám byť úprimná, táto sa mi z nich páči asi najmenej. Ten bodliak je proste taký drsný na takú jemnú obálku a knihu.

nedeľa 16. marca 2014

Top týždňa - Najlepšie série


Meme od Luu.

Hej, hej, predchádzajúci príspevok Topky bol v stredu. Ale za prvé som na dnes nemala pripravený nijaký príspevok a za druhé, už by som moc rada s týmto pomaly končila. Ale ešte ma čaká 20 príspevkov, tak sa máte na čo tešiť :D 

Takže najlepšie série? Prečo mám dojem, že tu budú tie, ktoré už boli milión krát? Ale to je detail. Malý, nepodstatný detail. 
Samozrejme, že sa mi tu nezmestili všetky, chýbajú mi tu také Hry o život alebo Vampýrska akademie...


Harry, Harry, Harry. Moja celoživotná láska. Moja srdcovka väčšinu života, niečo, na čo nedám dopustiť. Toto bude asi navždy moja úplne najobľúbenejšia séria. A ja si po dobrých troch rokoch (smutných troch rokoch) dávam konečne re-reading (koho trápi, že mám kopu neprečítaných kníh? :D)

sobota 15. marca 2014

On my wishlist 58


On my Wishlist je týždenné meme, ktoré poriada Book Chick City. Jeho cieľom je každú sobotu zverejniť knihu alebo knihy, ktoré si prajete mať doma.

Ešte nikdy nebola taká prestávka tohoto meme, tak som si povedala, že po skoro dvoch mesiacoch je už najvyšší čas na nový wishlist. 





piatok 14. marca 2014

Léto mrtvých (Gregory Hughes)


Originálny názov - Summertime of the dead
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2014
Väzba - pevná
Počet strán - 264


Anotácia
Šestnáctiletý Jukio je mistr v kendó, tradičním japonském boji s mečem. Je léto a Jukio si užívá s kamarády, dvojčaty Hirošim a Miko. Jenže najednou se všechno zlomí. Dvojčata spáchají sebevraždu a ukáže se, že je k ní dohnala jakuza, japonská mafie. Jukio bere do ruky meč a začíná se mstít. Začíná krvavé léto, které otestuje jeho oddanost, odvahu i zdravý rozum. V druhém románu Gregoryho Hughese se střídá dechberoucí akce s až dojemnými momenty, které čtenáře nutí k zamyšlení, kam až člověka dovede touha po spravedlnosti. Nebo možná po pomstě, kdo ví?

Obálka
Tá sa mi hrozne páči. Všetky tie farby, font, proste všetko je dokonalé :) Absolútne niet čo vytknúť.
A keď to otvoríte, tak sú tam také úžasné krvavé škvrny.

štvrtok 13. marca 2014

Článok na tému... 4

Za túto ikonku ďakujem Domčovi


Tentokrát opäť článok skôr pre novších knižných blogerov, ale dúfam, že pomôže aj iným.

Zviditeľnenie blogu

Založíte si blog. A čo ďalej? Ako priláka potenciálnych čitateľov, ktorí sa k vám budú radi vracať a získavali stále ďalších? Pretože málokedy človek medzi záplavou blogov nájde nejaký neznámy bez toho, aby ho naň niekto upozornil. 
Takže ako na to? Sú to len také rady, nikto vám nekáže sa ich držať, ale mne sa vyplatili. No vážne, povedali by ste, že mám blog len od novembra 2012?
Okrem toho študujem reklamnú tvorbu a niečo sa na mňa prekvapivo nalepilo, takže aj to mi pomohlo :D 

streda 12. marca 2014

Top týždňa - Hrdinovia, s ktorými by som si vymenila miesto


Meme od Luu.

Nuž, úprimne neviem, nakoľko sa väčšina dá nazvať "hrdinmi", ale aj tak by som si s nimi miesto vymenila :D


Ako prvá ma napadla Sydney. Nedávno som prečítala prvé dva diely Pokrevních pout, ktoré sú perfektné už len kvôli Adrianovi. On je tiež dôvod, prečo je ona v tomto rebríčku ako prvá. Kto by odolala Adrianovi? A napriek tomu, že mi Sydney často liezla na nervy, hlavne v dvojke, tak mala kopu svojich svetlých chvíľ a je aj vážne inteligentná.

utorok 11. marca 2014

Sukuba - Trápení (Richelle Mead)

Originálny názov - Succubus blues
Séria - Sukuba
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Domino
Rok vydania - 2011
Väzba - brožovaná
Počet strán - 320

Anotácia
Sukuba je nadpřirozená bytost, která smí po libosti měnit podobu a jediným jejím úkolem je svádět. Zní to tak lákavě! Dívka může být, kým chce, její šatník je nevyčerpatelný a smrtelní muži by udělali cokoli pro její pouhý dotek. No, vlastně za to platí svou duší, ale proč zacházet do přílišných podrobností?
Avšak život Georginy Kincaidové, sukuby ze Seattlu, není ani zdaleka tak exotický. Pracuje v knihkupectví a její šéf je poměrně nesnesitelný uťáplý chlap. Nesmrtelní přátelé si z ní nepřestávají dělat legraci kvůli jedné její dávné proměně. A nejhorší ze všeho je to, že si nemůže vyjít na rande, aniž by z dotyčného muže nevysála život. Ona by přitom dala všechno na světě za to, kdyby se směla dotknout slavného a neodolatelně krásného spisovatele Setha Mortensena!
Snění o Sethovi však bude muset počkat, protože ve světě nadpřirozených bytostí se začíná dít cosi podivného… a velmi nebezpečného. Georgina se proti vlastní vůli stává aktérkou souboje mezi dobrem a zlem…

Obálka
Pozadie je neskutočne perfektné. Ten dym a všetky tie farby robia úžasný a krásny efekt. A modelka... Tá baba ma úžasnú postavu, ale je mi nesympatická v tvári :D Ale je to len taký malý nepodstatný detail, obálka je krásna :)

nedeľa 9. marca 2014

Týždeň v GIFoch alebo opäť horská dráha

V pondelok ma neskutočne naštvali spolužiačky. Ak sledujete FB viete. Ja už proste knihy viac požičiavať nebudem. Iba tým, ktorým stopercentne verím. Nie tým, čo použijú knihu ako podložku pod otvorenú fľašu...


piatok 7. marca 2014

Filmové tipy

Taký netradičný článok. Žiadne knihy, proste len filmy, ktoré stoja za pozretie v rôznych kategóriach. A zaradenie neberte stopercentne. Ja a určovanie žánrov, či už filmov alebo kníh, sa moc nekamaratíme.

Rozprávky
Prvá kategória sú rozprávky, ktoré mám doteraz moc rada. Ak dostanete chuť na niečo milé a rozprávkové, tak si nenechajte újsť napríklad Vianočnú koledu, Na vlásku, Ako si vycvičiť draka, Karcoolku alebo Hotel Transylvánia, pri ktorom som sa perfektne nasmiala. Taktiež stoja za pozretie Snehulienka s Lily Collins, Peter pán (verzia s Luciusom Malfoyom Jasonom Isaacsom z roku 2003) alebo Kúzelná opatrovateľka Nanny McFee, ktorá má navyše perfektné obsadenie.


štvrtok 6. marca 2014

Top týždňa - Povinné knižné jazdy z Young adult


Meme od Luu.

Tentokrát si odpustím Harryho, hoci ak ste ho ešte nečítali, tak by ste rozhodne mali...!
*Vážne, vážne dúfam, že všetky knihy pod YA spadajú. Mali by, ale človek ja nikdy neviem*


utorok 4. marca 2014

Zlatá lilie (Richelle Mead)

Originálny názov - The Golden lily
Séria - Pokrevní pouta
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Domino
Rok vydania - 2012
Väzba - brožovaná
Počet strán - 336

Anotácia
Povinnost, nebo láska? Co zvítězí?
Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku.
Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak?
Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?

Obálka
Opäť sa mi páči hlavne spodok knihy, tie tváre ani nie, hoci to považujem za tie lepšie obálky s tvárami :)

nedeľa 2. marca 2014

Týždeň v GIFoch alebo Daj si pozor na želania

Väčšinu pondelka som čítala Pokrevní pouta. Je celkom irónia, že v pondelok, keď som v škole, prečítam viac, než počas týždňa (ale ako som potom videla, tak som nadbehla celý týždeň).
Ale bola to skvelá kniha, recenzia je už na blogu.

sobota 1. marca 2014

Hitparáda kníh - február



Najlepšia kniha
Carrie (Stephen King)
Toto bola absolútne dokonalá kniha, napísaná absolútne perfektne. Bolo to realistické a vyvolalo to vo mne obrovskú škálu emócií... Rozhodne knihu odporúčam každému. 
Viac sa dočítate v recenzii TU.