streda 11. decembra 2013

Scarlet (Marissa Meyer)

Originálny názov - Scarlet
Séria - Měsiční kroniky
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Egmont
Rok vydania - 2013
Väzba - brožovaná
Počet strán - 456

Anotácia
Pokračování fantasy románu Cinder a druhá kniha ságy Měsíční kroniky
Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.
Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…

Obálka
Naozaj krásna obálka. O moc krajšia, než Cinder. Taká rozprávková a zároveň tajomná. Ale to nič nemení na tom, že sa mi viac páči originál edícia...

Postavy
Babička sa mi moc páčila. Objavila sa tam síce len na chvíľu, ale mala niečo do seba.
Rovnako tak aj Vlk sa mi zapáčil okamžite. A nie, nemá to nič spoločné s jeho prezývkou a tým, že vlci sú moje najobľúbenejšie zvieratá, jasné? Proste Vlk mal kopu svojich tajomstiev, bol tajomný, nebezpečný a ochranitelský k Scarlet...Nová postava bol aj Thorne. Kvázi zločinec, sympaťák, okúzľujúci kapitán... Sakra, vážne mi pripomínal Kapitána Jacka Harknessa, takže sa sťažovať nemôžem.
Čo ma vážne potešilo bolo to, že tu boli kapitoly aj z pohľadu Cinder. Tú som si už vážne moc obľúbila. O moc viac, než tú Scarlet.
No áno, tá Scarlet. Chápem, že jej uniesli babičku, muselo to byť fakt ťažké, ale správala sa častokrát nerozumne a iracionálne. Tá mi vlastne toľko k srdcu neprirástla, ale musím uznať, že na konci bola vážne dobrá... A mala fantastické vlasy...
Taktiež princ Kai bol stále moc fajn a Levana... no comment.

Môj názor 
Spomínala som už, že mám fakt rada rozprávky? Karcoolka (tá animovaná) je jedna z mojich najobľúbenejších... Ako som už spomínala pri Cinder, tá kniha ma veľmi anotáciou pôvodne vôbec nezaujala, naopak Scarlet ma primäla prečítať si túto sériu, pretože ma tá zaujala okamžite.
Je to irónia, pretože ma táto kniha vôbec toľko nebavila. Takže. Už mi bolo viackrát povedané, že väčšinu kníh hodnotím úplne inak, než všetci ostatní. Očividne to tak bude aj teraz. Všetci túto knihu vychvaľujú, považujú ju za o moc lepšiu, než Cinder. Ja nie. Zrejme to je jedna z kníh, ktorú by ste nemali čítať hneď po jednotke. Keby som túto knihu čítala o niekoľko týždňov neskôr, možno by som ju hodnotila inak. Nenadchlo, neupútalo ma to tak, ako tá Cinder, chýbala mi tu taká tá iskra, vďaka ktorej chce človek hneď pokračovať v čítaní. Sama som ju čítala týždeň a pol, pretože pár krát som sa jej celý deň ani nedotkla, poprípade som prečítala tak kapitolu. A tá kniha má pritom vyše 450 strán... Proste ma nič do toho čítania netlačilo. Chcela som vedieť, ako sa to skončí, ale nebolo to také, že by som potrebovala okamžite vedieť ako to dopadne. Prišlo mi to dosť naťahované a málo pútavé. Nejaká tá akcia tam bola, prevažne na konci, ale napriek tomu mi to prišlo trochu nudné.
Čo ale vážne oceňujem je, že to nebolo také predvídavé a malo to veľmi dobrý nápad :)
Každopádne, stále si myslím, že by túto sériu mal niekto sfilmovať, pretože by to mohlo dopadnúť vážne fantasticky.
A vážne sa teším na Cress...




Za poskytnutie knihy sa chcem poďakovať vydavateľstvu Egmont.

Vy si ju môžete kúpiť TU.


Kam ďalej?

4 komentáre:

  1. Mne sa to páčilo o kúsok viac ako Cinder, hlavne preto, že to bolo detailnejšie a prepracovanejšie. Myslím, že ty máš skôr rada akčnejšie príbehy, a preto ti to až tak nesadlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zas nepotrebujem tú akciu za každú cenu pokiaľ je to naozaj pútavé. Takým prípadom bola napríklad Dedička, kde tá akcia veľmi nebola, ale kniha bola perfektná :)

      Odstrániť
  2. Žiadnu knihu zo série som nečítala, ale môže to byť dobré ako čítam rôzne recenzie. Nápad je úžasný a chcela by som sa spýtať, ty si ju čítala v českom jazyku? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž, v slovenčine nevyšla, na angličtinu si netrúfam... takže áno :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.