štvrtok 19. decembra 2013

Brána času - Magický kameň Vikingov (Thomas Brezina)

Originálny názov - Zeitspringer - volume 4: Der Kraftstein des Wikingers
Séria - Brána času
Diel - 4/4
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2011
Väzba - pevná
Počet strán - 120

Anotácia
V 4. časti série Brána času vikinskému kniežaťu Svenovi ktosi ukradne magický kameň, ktorý mu prináša víťazstvá v boji. A presne vtedy pristávajú medzi Vikingmi Jup, Vicky a Nick. Pochopiteľne, podozrenie padne práve na nich, na záhadných "cudzincov". Podarí sa im vrátiť sa ešte raz v čase naspäť do okamihu krádeže amuletu? Dokážu medzi divokými lúpežnými bojovníkmi odhaliť skutočného páchateľa a preukázať tak svoju nevinu?

Obálka
Detská. Ale to je jasné, je to kniha pre deti. Každopádne sa mi páči. Až na ten červený prúžok hore, ale to má každý diel.

Postavy & môj názor 
Tak. Thomas Brezina vždy patril k mojim najobľúbenejším detským spisovateľom, prečítala som od neho množstvo kníh. Ale to bolo dávno a... Samozrejme, že to bolo písané jednoduchším štýlom, aby to pochopili deti, ale na druhej strane tam bolo celkom dosť opisov toho či onoho, ale dejová línia len jedna a jednoduchá.
S hlavnými postavami v tejto knihe sme sa mohli stretnúť už v predchádzajúcej siahodlhej série Klub záhad. Jup, Vicky a Nick. Ale iritovalo ma, ako tam zakaždým boli spomínaní ako členovia Klubu záhad. Tisíckrát. Na zemi pred sebou videli členovia Klubu záhad veľký plápolajúci oheň. Členovia Klubu záhad vo svojich nohaviciach...
V podstate som ich mla vždy rada všetkých troch, každý ma niečo do seba, ale najsympatickejší mi je jednoznačne Nick, hoci je najmladší. Ale je vtipný a inteligentný. Aspoň teda na jedenásťročného chalana, že.
Viete ako vždy vravím, že mám celkom silný žalúdok a málokedy mi príde z nejakej scény zle? Je celkom irónia, že sa to podarí detskej knihe. Boli tam vikinské deti, niektoré bez malíčkov na nohách alebo rukách. Že im ich mamy odhrýzli ešte ako bábätkám, aby boli v priazni bohov. No vážne, niektoré tie staré povery boli strašne nezmyselné... Prečo by mali byť v priazni bohov? Lebo tí sa zľutujú, že majú krvilačné a ľudožrútske matky?
Čím to je, že to bolo krvilačnejšie, než Arnarove deti? :D Každopádne Vikingov mám rada a preto mi ani nevadilo, že akurát túto knihu... (nie, nemá to nič spoločné s Vianocami a tým, že toto je jediné, čo je brat schopný prečítať, tak som chcela darček... To nech vás ani nenapadne... Jasné?)
Nuž, zhrniem to. Na to, že to je kniha pre deti, čo nie sú tí najnáročnejší čitatelia, to vôbec nebolo zlé. Nečítala som síce predchádzajúce diely, ale to nevadí, nenadväzuje to.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvo Fragment.
Knihu si môžete kúpiť TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.