streda 18. septembra 2013

Waiting on Wednesday 34



Waiting on Wednesday je týždenné meme, ktoré usporiadava Breaking the spine. Cieľom je predstaviť knižky, ktoré si chcete prečítať.


Úplne najviac (Maxim E. Matkin)

Milujete niekoho, ale je to iné, než ste dúfali? Hľadáte niekoho, ale nie a nie ho nájsť? Chcete zmeniť svoj život, ale namiesto toho život mení vás? Čítajte. Niet lepšieho lieku na pocit, že svet a ľudia v ňom sú trochu divní. Alebo že ste divní práve vy.
Deviata kniha Maxima E. Matkina predstavuje hrdinov, ktorí sú ako vy alebo ako ľudia, ktorých poznáte: Mladá žena na ceste pomsty. Muž s kliatbou sexuálneho štvanca. Otec, ktorý tápa v chaose reality a predstáv. Učiteľka očarená ukrajinským robotníkom. Dievča, ktoré chce vyliečiť svet. Lekár, ktorému dochádza, že všetko je inak. Krásna žena v okamihu, keď pochopí, že všetko je dočasné. Muž, ktorý vie viac než ostatní.
Všetci túžia po láske a každý z nich robí celkom iné veci, ktorými sa jej vyhýba a zároveň snaží priblížiť. Všetci sa nakoniec stretnú v miestnosti bez okien, kde čakajú na zázrak. Otázkou je, či sa dá veriť v existenciu zázrakov a či máme schopnosť ich rozoznať, keď skutočne prídu. Nie ste to, čo cítite, ale to, čo robíte.

Zbožňujem knihy záhadného Matkina. Okrem poslednej a tejto som čítala všetky a fakt sa mi páčili. Autor(ka) má úžasný, sarkastický a vtipný štýl písania a som fakt zvedavá aj na túto knihu.

4 komentáre:

  1. Záhadný? Matkin je vlastne Eva Borušovičová :) Na knihu som tiež zvedavá. Síce už mám pocit, že je to vždy o tom isto, ale rada si tento titul prečítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moment... to zas ako vieš? :D

      Odstrániť
    2. Vraj je to verejné tajomstvo. Ale bolo to už aj v telke povedané, niekde to spomínali asi aj známe osobnosti. To, že je to žena, to mi bolo jasné už dávno :)

      Odstrániť
    3. Presne. To sa už vie dávno :) Tiež by som si ju rada prečítala. Matkina mám rada :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.