streda 23. januára 2013

Temné vízie 2 - Posadnutosť (L.J.Smith) - Minirecenzia

Originálny názov - Dark visions - The Possesed
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2012
Väzba - viazaná
Počet strán - 246

Anotácia

Skupina stredoškolákov nadaných paranormálnymi schopnosťami musí po odhalení desivých skutočností opustiť Zetesov inštitút, kde ich školili. Ale kam ísť, aby ich pán Zetes nenašiel? A ako jeho aktivity zaraziť? Jedinou nádejou je nájsť biely dom zo spoločného sna. Okrem iných problémov však potrebujú vyriešiť aj vzájomné vzťahy. Gabriel sa zmenil. Kaitlyn to desí, no zároveň priťahuje. Lenže v pätách majú niekoho, kto je ako oni… 

Postavy
Kait patrí k hrdinkám, s ktorými nemám žiadny problém. Len keby si vybrala Gabriela. Podľa mňa sa k nej hodí viac ako Rob, ten je pre ňu príliš dobrý.
Lýdii som vôbec nedôverovala (okej, no poväčšine nie som veľmi dôverčivá)

Môj názor
Táto séria patrí k takým tým oddychovkám. V podstate o nič neprídete, keď si to neprečítate, ale ani vám to nijako neuškodí. Nič svetoborné.
Páči sa mi, že každí má nejakú inú schopnosť. Najviac sa mi páči Lewisova (telekinéza), tú by som fakt chcela ovládať. Viete koľko srandy by z toho vzišlo? A navyše mne, ako prirodzene lenivému človeku, by to bolo veľmi prospešné. Kaitlyna je tiež skvelá - chcela by som vedieť predpovedať budúcnosť (mať vízie, nazvite si to ako chcete). Len bez toho, aby som to zakaždým zakreslovala.
A viete čo? Vôbec som namala dojem, že kniha má (skoro) 20 rokov.

Kniha bola o niečo slabšia ako jednotka, ale žiadna tragédia. Teším sa ale na trojku :)



Kam ďalej?

1 komentár:

  1. Telekinéza je úžasná schopnosť! Škoda, že tam toho nebolo viac.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.